Cu cat este mai ieftina o locuinta nemobilata
Data publicarii: 19-05-2010 | ImobiliareMagazinulDeCase.ro a -realizat un studiu bazat pe diferentele de preturi - afisate de proprietar - dintre locuintele din Bucuresti si Ilfov, mobilate si nemobilate. Rezultatele studiului arata ca o locuinta nemobilata este cu 10,78% mai ieftina decat una mobilata.
In ceea ce priveste garsonierele, la inceputul anului 2010 se observa o diferenta de 9,23% intre mobilate si nemobilate. Garsonierele mobilate au un pret mediu de strigare de 45.030 euro, pe cand cele nemobilate au un pret mediu de 40.871 euro. In acelasi timp, se observa ca atat in anul 2009, cat si 2010 exista un numar mai mare de garsoniere mobilate care sunt scoase la vanzare.
Pe segmentul apartamentelor cu doua camere, in acest moment se inregistreaza o diferenta intre cele doua tipuri de apartamente de 11,32%, un apartament mobilat avand un pret mediu de strigare de 75.934 euro, iar unul nemobilat de 67.338 euro, aceasta diferenta crescand atat fata de sfarsitul anului 2009, cu 2,67 procente, cat si fata de inceputul anului 2009, cu 10,46%. Din punct de vedere al numarului de aparitii, apartamentele cu doua camere mobilate le devanseaza cu 29,03% pe cele nemobilate.
In ceea ce priveste apartamentele cu trei camere, observam in perioada ianuarie-aprilie 2010 o diferenta considerabila intre cele mobilate si nemobilate. Pentru un apartament cu trei camere mobilat se cere cu 11,80 % mai mult decat pentru unul nemobilat. Astfel, un apartament mobilat are ca pret mediu de strigare 107.727 euro si unul nemobilat 95.013 euro, aceasta diferenta inregistrand insa o scadere fata de sfarsitul anului 2009, cu 2,61%. In ceea ce priveste numarul de oferte pentru apartamentele de trei camere, la inceputul anului 2010 s-au scos la vanzare cu 14,38% mai multe apartamente mobilate decat nemobilate.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani