Eximbank a cumparat ilegal stiri editoriale
Data publicarii: 14-05-2010 | Finante-BanciEximbank a transmis Societatii Academice din Romania contractele de achizitie de servicii de publicitate si promovare, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins saptamana trecuta recursul bancii, dar cere SAR sa utilizeze aceste date "protejand reputatia comerciala a Bancii noastre..., fara a cauza Eximbank prejudicii ce s-ar dovedi ulterior dificil de recuperat", afirmatie considerata de Societate drept "ciudata si usor amenintatoare".
SAR acuza insa faptul ca o serie de nume si date din contract au fost secretizate, contrazicand astfel decizia instantei, "in fata careia parata Eximbank nu a formulat asemenea cereri de a pastra date confidentiale". "Si in niciun caz numarul de aparitii media nu pot fi considerate confidentiale. «Inalbirea» unor date din contract, stil CNSAS, este inacceptabila", spune SAR.
"Problema importanta si de fond este ca acest contract incalca legea prin cumpararea de «stiri editoriale» la sapte televiziuni (pag. 2-3 contract)", in conditiile in care Legea audiovizualului 504/2002 interzice "Comunicarile comerciale audiovizuale cu continut comercial mascat" si "sponsorizarea unui serviciu de programe in integralitatea sa, precum si a programelor de stiri, de analize si dezbatere pe teme politice si/sau economice de actualitate".
Drept urmare, SAR anunta ca va initia o actiune in executare, pentru a obtine toate elementele contractului, fara date secretizate.
In plus, va initia o actiune pe Legea 544 pentru transparentizarea relatiilor de asistenta juridica pe care Eximbak le are cu diverse case de avocatura. "Ne intereseaza cu precadere bugetele anuale alocate acestor tipuri de activitati, tipul de organizare (in-house, subcontractare) si casele de avocatura care asista institutia in activitatea sa", adauga SAR.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani