80.000 de chimicale se folosesc in prepararea hranei
Data publicarii: 12-05-2010 | LifestyleEfectele cancerigene ale alimentelor rezultate din reziduri sunt coplesitoare, se arata intr-un raport emis de consilierii presedintelui american.
Comisia de Boli Cancerigene a adaugat ca pe piata sunt utilizate peste 80.000 de substante chimice artificiale, multe dintre ele nefiiind studiate indeajuns pentru a se vedea daca sunt sigure pentru consum.
Cei doi medici americani, oncologul La Salle Lefall si imunologul Margaret Kripke, au atras atentia ca exista dovezi clare ale efectelor cancerigene pe care mediul le are asupra alimentelor. De asemenea, ei au declarat ca cei mai expusi riscurilor sunt copiii. Intr-o scrisoare adresata presedintelui Obama au cerut in mod insistent ca acesta sa ia masuri cu privire la toxinele si alte substante cancerigene care se afla in hrana de zi cu zi, in apa si in aer.
Specialistii americani au scris in raport ca nu toate substantele au efecte cancerigene, insa exista foarte multi aditivi alimentari care nu sunt evaluati suficient, dar sunt folositi, fara a se cunoaste bolile pe care le provoaca in timp. Raportul cere schimbarea modului in care se acorda aprobarile pentru utilizarea substantelor chimice in alimente. Autorii, convinsi ca va mai trece timp pana ce lucrurile se vor modifica, le fac consumatorilor cateva recomandari cu privire la modul in care pot evita consumul de produse toxice.
Cei care vor sa manance cat mai sanatos ar trebui sa aleaga fructe si legume crescute fara pesticide si sa le spele foarte bine inainte de consum, ne sfatuiesc medicii americani. De asemenea, este de preferat carnea de la animale crescute in ferme mici, pentru a se evita ingerarea de antibiotice, hormoni de crestere sau alte chimicale folosite in hrana animalelor.
Integral in Jurnalul National
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani