Deloitte demareaza a 11-a editie a competitiei Technology Fast 50 Central Europe
Data publicarii: 11-05-2010 | IT&CDeloitte a lansat astazi competitia Technology Fast 50 2010, un proiect anual care recunoaste si ierarhizeaza cele mai dinamice companii de tehnologie din Europa Centrala, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Sesiunea de inscrieri pentru aceste premii de top la nivel regional si industrial este deschisa pana pe 9 iulie.
Anul trecut, Romania a fost reprezentata de sase companii in topul Technology Fast 50 Europa Centrala, dublu fata de prima editie la care a participat, in 2008. Rezultatul a plasat Romania pe locul patru in randul statelor participante la aceasta competitie.
FinaliStii de anul trecut din Romania au fost dezvoltatori de solutii software: TeamNet International (locul 2), AROBS Transilvania Software (locul 8), LASTING Software din TimiSoara (locul 29), The RED Point din IaSi (locul 35), Si companiile din BucureSti Advantage Software Factory (locul 45) Si Romanian Soft Company (locul 47).
"Chiar daca au fost afectate de declinul general, companiile de tehnologie s-au dovedit a fi mult mai rezistente in fata crizei, data fiind natura aproape indispensabila a activitatii lor", spune Partenerul Ahmed Hassan, Liderul industriilor Tehnologie, Media Si Telecomunicatii din cadrul Deloitte Romania. "Supravietuirea Si creSterea depind de abilitatea lor de a inova Si de a se adapta la nevoile in permanenta schimbare din piata. Companiile romaneSti au dat dovada de un potential semnificativ in contextul industriei regionale, in baza rezultatelor excelente raportate pentru editiile din 2008 Si 2009 ale programului. In cazul lor, marimea nu conteaza. In schimb conteaza spiritul antreprenorial Si simtul afacerilor, care ar trebui sa asigure un ritm rapid de creStere. TotuSi, companiile acestea trebuie sa iSi asigure creSterea sustenabila pe termen lung, pentru ca vor intra pana la urma in competitie cu companiile mari, deja afirmate in domeniu".
Pe ansamblu, rata medie de creStere la nivelul intregului clasament a fost 933% anul trecut, in scadere fata de 1.271%, in 2008.
"Rata de creStere obtinuta in 2009 a fost un rezultat remarcabil, date fiind provocarile mediului de afaceri. In timp ce sectorul dezvoltarii de software Si-a mentinut pozitia dominanta la nivelul ierarhiei, trei din primele patru companii clasate au activitati pe segmentul Internet. Anticipam un potential semnificativ pe aceste doua sub-sectoare Si ne aSteptam la creSteri noi, in acest an", spune Dariusz Nachyła, Regional Managing Partner pentru industriile Tehnologie, Media Si Telecomunicatii, Deloitte Europa Centrala.
Prestigiul competitiei creSte in fiecare an, pe masura ce se inscriu companii din tot mai multe tari (zece state au fost reprezentate anul trecut). In timp ce majoritatea companiilor de tehnologie cu cel mai rapid ritm de creStere provin din Ungaria, Polonia Si Cehia, numarul companiilor romaneSti care se numara printre finaliste creSte in mod constant.
Pe langa categoria principala, Deloitte prezinta Si categoria Rising Star, premiu care recompenseaza companiile de tehnologie cu activitate intre trei Si cinci ani, precum Si categoria Big 5, pentru companii care au avut o cifra de afaceri de peste 25 de milioane de euro in 2009. In plus, editia din acest an lanseaza o noua categorie - premiul Sustainable Growth, care va fi acordat companiilor cu cel mai mare numar de prezente consecutive in ierarhia Technology Fast 50 Europa Centrala, de la inceputul competitiei in anul 2000.
Criteriile de inregistrare Si eligibilitate sunt disponibile pe site-ul regional Technology Fast 50, www.deloitte.com/fast50ce. Ca Si in anii anteriori, finaliStii se vor califica in mod automat in competitia mai ampla Deloitte EMEA Technology Fast 500.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice