Ritual la job: cafea, messenger si tigari
Data publicarii: 10-05-2010 | LifestyleUn studiu realizat de un om de afaceri din Iasi care detine o firma de proiectari arata ca angajatii pierd un sfert din timpul de lucru pe site-uri de socializare. Pentru a scapa de stresul de la birou, salariatii se relaxeaza cu filmulete pe youtube.com, cu discutii pe Yahoo!Messenger sau in pauze lungi de fumat.
Munca la birou poate fi mai putin stresanta daca mai schimbi o vorba cu prietenii pe messenger, asculti melodia preferata pe YouTube sau iti faci noi amici pe Hi5. Cel putin asta cred angajatii ieseni, care profita din plin de accesul gratuit la internet in timpul jobului.
"Stau cu Yahoo!Messenger deschis la birou si daca am mult de lucru imi pun status «Busy». Sunt zile in care vorbesc mai mult cu sotia, fiindca ajung mai tarziu acasa decat ea si-mi spune sa cumpar paine sau sa rezolv alte probleme casnice", sustine Cristian Tiberiu, care lucreaza la o firma de turism.
Navigarea pe internet in interes personal este un "sport" foarte popular printre salariati, se plang angajatorii. Gheorghe Plesu, patronul unui institut de proiectari din Iasi si presedintele Oamenilor de Afaceri, a facut un studiu privind modul in care muncesc angajatii sai.
Facebook si Hi5, favorite
"Am facut un studiu pornind de la informarile date de un soft care monitoriza paginile de internet pe care intrau angajatii si am observat ca oamenii mei pierdeau cam doua ore din timpul de lucru pe pagini de internet, in interes personal. O parte din acest interval si-l petreceau si pe messenger sau ieseau la tigara", spune Gheorghe Plesu, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Iasi.
"Din ce am observat, prima data citeau ziarele, la cafea, apoi se logau pe messenger si-si trimiteau linkuri cu ce gaseau interesant. YouTube si 220.ro erau cele mai accesate pagini din interiorul companiei", adauga Gheorghe Plesu, care spune ca in cadrul intalnirilor de la asociatie a mai auzit si alti patroni nemultumiti de aceasta problema.
In topul preferintelor angajatilor se afla paginile de socializare Facebook, Hi5, Twitter, precum si YouTube, pentru muzica si filme haioase, sau Softpedia, enciclopedie online folosita pentru cunostinte generale.
"Programul este foarte incarcat si stresant si conteaza foarte mult sa mai schimb o vorba cu cineva detasat, dinafara companiei, care imi poate da o idee si-mi poate spune parerea fara a fi partinitor", spune Laurentiu Caliman, agent imobiliar.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani