Basescu: Transa urmatoare de la FMI va veni in iulie
Data publicarii: 07-05-2010 | EconomiePresedintele Traian Basescu a precizat, joi, ca urmatoarea transa de la FMI va fi virata in iulie, si nu in a doua parte a lunii iunie, cum s-ar fi intamplat in mod normal, pentru a da timp Guvernului sa probeze ca este angajat sa ia masurile convenite.
"Nu am convenit astazi cu Fondul care vor fi benchmark-urile inainte de eliberarea transei urmatoare. In mod normal, transa urmatoare trebuia eliberata in partea a doua a lunii iunie, dar, cu certitudine, vor fi introduse benchmark-uri care vor face ca transa urmatoare de la Fond sa intre in luna iulie, pentru a da timp Guvernului sa probeze ca este angajat sa isi ia masurile pe care le convenim", a precizat seful statului, joi, in cadrul unei declaratii de presa ulterioare intalnirii cu delegatia FMI.
Presedintele Basescu a precizat ca a avut doua intalniri cu reprezentantii FMI si mai multe intrevederi cu responsabilii din Guvern pentru a discuta solutiile pentru ca Romania sa se incadreze in tintele de deficit convenite. "Pe data de 4 mai, la ora 12:00, m-am intalnit cu primul-ministru, cu guvernatorul Bancii Nationale, cu ministrii economici si cu specialisti de la Banca Nationala. Tot pe data de 4 mai, la ora 17:00, m-am intalnit cu reprezentanti ai FMI, ai UE si ai Bancii Mondiale, echipa de evaluare a progreselor pe care le-a facut Romania. Pe data de 5 mai, la ora 11:00, m-am intalnit cu primul-ministru si cu guvernatorul Bancii Nationale, de asemenea, si cu un numar mare de ministri din domeniile economice. Si, in sfarsit, astazi, pe 6 mai, m-am intalnit cu liderii structurilor si formatiunilor politice care sustin guvernul. Intalnirea a avut loc la ora 9:30. Iar la ora 14:30 m-am intalnit cu FMI", a enumerat seful statului intalnirile avute cu oficialii FMI si ai Guvernului.
Motivele acestor intalniri dense, a precizat presedintele, au fost legate de solutia pe care Romania urmeaza sa o adopte in continuare, "pentru a face fata crizei si pentru a limita riscul crearii unor situatii extrem de dificile, nu numai ca efect a ceea ce se intampla in economia romaneasca, pentru ca aici sunt deja semnale pozitive (...) dar in primul rand, datorita influentelor evenimentelor economice care se produc in regiunea noastra".
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani