57% dintre romanii fumatori vor sa renunte
Data publicarii: 04-05-2010 | DiverseUn procent de 57% dintre romanii fumatori au declarat ca vor sa renunte la fumat, dar nu stiu ce ar trebui sa faca pentru a scapa definitiv de aceasta dependenta, reiese din Raportul de Cercetare Cantitativa realizat de ISRA Center Marketing Research, in care s-a urmarit perceptia romanilor asupra fumatului.
Doi din trei romanii fumatori cu varsta cuprinsa intre 35 si 44 de ani vor sa se lase de fumat, iar 55% au avut deja mai mult de trei tentative esuate pentru ca nu stiu ce ar trebui sa faca pentru a renunta.
Dintre cei care au incercat sa renunte definitiv la fumat, 78% au declarat ca nu au facut nimic concret in acest sens. Doar 6% dintre respondenti au apelat la medic pentru a renunta la dependenta de fumat in contextul in care 51% dintre fumatorii romani cred ca medicul reprezinta cea mai credibila sursa de informatii cand vine vorba de renuntare la fumat.
Conform aceluiasi studiu, romanii care se gandesc sa renunte la fumat, considera drept principal motiv costul tigarilor, in procent de 32%, si secundar, in proportie de 31% motivele de sanatate.
In schimb, romanii fumatori, care nu s-au gandit niciodata sa renunte la fumat, ar renunta, in proportie de 48%, din motive de sanatate si doar de 12% din lipsa banilor.
Un procent de 45% dintre locuitorii Romaniei, la nivel urban cu varsta de 18 ani si peste, fumeaza cel putin cinci tigari pe zi.
Procentul nefumatorilor este de 55% din total esantion, dintre care aproximativ 70% afirma ca nu au fumat niciodata.Aproximativ jumatate dintre fumatori consuma mai putin de un pachet de tigari pe zi. In medie, fumatorii platesc pe zi pentru tigari 7,4 lei.
Cu toate ca fumatul este perceput de majoritatea fumatorilor drept un obicei placut, principala consecinta a fumatului in Romania este cancerul pulmonar, intr-o proportie covarsitoare, de 31%.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice