ING Asigurari de Viata lanseaza ING Selectis
Data publicarii: 03-05-2010 | Finante-BanciING Asigurari de Viata lanseaza ING Selectis, o asigurare de viata de tip unit linked cu prima unica, in euro, ce ofera protectia capitalului net investit, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In acelasi timp, ING Selectis permite accesul la potentialul de crestere oferit de instrumente financiare derivate care reflecta performanta celor mai importante companii din zona Euro. Noul produs vine sa completeze oferta de produse cu componenta investitionala denominate in lei si face parte dintr-o editie limitata, disponibila in intervalul 3 - 28 mai 2010.
"ING Selectis completeaza paleta produselor pe care le oferim consumatorilor, asigurand o alternativa interesanta de investitii ce raspunde nevoilor si asteptarilor exprimate de clientii nostri. Ne adresam, cu acest nou produs, acelui segment de piata care prefera instrumente cu risc scazut si doreste protectia investitiei nete in cazul unor evolutii negative ale pietelor financiare, dar care urmaresc in acelasi timp sa beneficieze de performantele pozitive ale acestora", a declarat Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurari de Viata.
Protectia capitalului la maturitatea contractului se realizeaza prin alocarea intregului capital initial net intr-un portofoliu de instrumente cu venit fix (cum sunt titlurile de stat emise de Guvernul Belgiei si depozitele bancare emise de banci cu rating superior), iar dobanda acumulata in instrumente financiare derivate care au la baza indicele Dow Jones Euro Stoxx 50 (cel mai reprezentativ indice pentru actiunile din zona Euro, ce reflecta performanta actiunilor emise de companii mature si stabile financiar din Zona Euro, aceste companii cumuland peste 50% din capitalizarea de piata a tuturor companiilor din aceasta zona), se mai arata in comunicat. Fondul de investitii, ING (L) Selectis Euro Equity Callable 3, este domiciliat in Luxemburg si este administrat de ING Investment Management Europe, una dintre cele mai importante companii internationale din domeniul administrarii activelor.
Fiind vorba despre o asigurare de viata, ING Selectis ofera, in acelasi timp, o componenta de protectie, prin intermediul sumei asigurate in caz de deces. Aceasta se stabileste in momentul semnarii politei, in functie de valoarea primei unice, este constanta si garantata pe tot parcursul contractului.
Prima de asigurare se plateste o singura data, in momentul incheierii contractului, si este de minimum 1.000 de euro, fara a exista un plafon maxim. Un client poate detine mai multe contracte de tip Selectis, cu conditia ca sumele asigurate cumulate sa nu depaseasca nivelul de 7.500 de euro.
"Durata contractului este de 5 ani, inovatoare in cazul acestui produs fiind posibilitatea de maturizare anticipata, odata cu atingerea unui randament maxim anual", a subliniat Cornelia Aurelia Coman. "Practic, la finalul fiecarui an contractual, daca randamentul fondului atinge o anumita valoare, clientul poate sa incaseze in acel moment valoarea contului reprezentata de capitalul net investit plus castigul obtinut. Posibilitatea de castig este reprezentata de o performanta maxima de 10% la finalul primului an, de 20% la finalul anului al doilea, 30% la finele celui de-al treilea si de 40% la sfarsitul celui de-al patrulea. Aceasta caracteristica a fost dezvoltata pentru a ne asigura ca valoarea castigului obtinut de fond este valorificata de catre client.
Pentru investitorii interesati de o diversificare a portofoliilor de investitii, moneda europeana poate oferi o alternativa interesanta, in conditiile in care exista semnale de imbunatatire a evolutiilor din economia europeana, iar castigurile oferite de leu s-au inscris pe un trend descrescator.
Cercetarile realizate pe un esantion de clienti ING de asigurari si pensii obligatorii cu venituri peste medie, arata faptul ca aproximativ 35% dintre acestia au in vedere sa realizeze economii in urmatoarele luni, iar peste o treime ar alege pentru acest obiectiv moneda europeana.
"Ne asteptam ca ING Selectis sa fie bine primit de consumatori si avem in vedere dezvoltarea de produse similare in viitor, in functie de dorintele si nevoile din piata", a declarat Cornelia Aurelia Coman.
Selectis face parte din categoria de produse hibrid, care imbina cele doua componente: cea de protejare a capitalului si cea de potential de castig si a fost dezvoltat in concordanta cu nevoile curente ale consumatorilor si dezvoltarea actuala a pietelor financiare. In general, atunci cand pietele mobiliare sunt in ascensiune, sunt preferate produse care au in componenta lor actiuni, iar atunci cand ratele dobanzilor sunt inalte si piata de capial inregistreaza scaderi, sunt preferate produsele cu componenta de garantii.
Un alt beneficiu pentru care ING Selectis reprezinta o oportunitate este faptul ca pentru profitul din castigurile obtinute clientii nu platesc impozit.
"In noul univers financiar in care evoluam, consumatorii isi doresc siguranta pentru investitiile lor, produsele mai simple si usor de inteles, dar si sa beneficieze de oportunitatile interesante de investitii. Asigurarea de viata cu protectia capitalului investit raspunde nevoii de siguranta - oferind garantii atat in ceea ce priveste componenta de protectie, cat si protectia componentei de investitie -, dar si dorintei de diversificare a plasamentelor", a incheiat Aurelia Cornelia Coman.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani