Dezvoltatorii imobiliari au renuntat la cadouri
Data publicarii: 28-04-2010 | ImobiliareAutoturismele, biletele la opera si alte promotii oferite la achizitia unei case noi au fost inlocuite cu reducerile de pret. Au mai ramas bonusurile de mobilier.
Dezvoltatorii imobiliari au redus substantial bonusurile pentru achi zitia de apartamente si sustin ca preturile au ajuns deja la limita profitabilitatii.
Daca anii trecuti locuintele erau insotite de o serie de produse, de la mobila si obiecte sanitare, la electrocasnice si chiar automobile, anul acesta comerciantii pun mai mult accent pe reducerile de pret.
Specialistii in vanzari spun ca bonusurile oferite oricum nu-i atrageau pe clienti, care fac eforturi financiare pentru a-si achizitiona locuinta in aceasta perioada. Astfel, cea mai buna metoda de vanzare este concentrarea asupra pretului final.
Promotiile excentrice aduc faima proiectelor
Masini, televizoare sau sisteme de aer conditionat - promotiile nastrusnice promovate intens lunile trecute de comercianti au inceput sa dispara de pe piata. Multi dintre cei care au avut astfel de pachete au renuntat astazi la ele.
"Am avut cele mai interesante promotii de-a lungul timpului: masini de lux, abonamente VIP la Opera sau la sala de fitness etc. Am descoperit, pe propria piele, ca acestea sunt bune doar ca strategie de marketing si ca nu fac decat sa faca proiectul cat mai cunoscut", spun reprezentantii complexului Lotus Cismigiu.
In prezent ei se axeaza pe reducerile de pret. "Pentru ca nu mai avem nevoie de acest lucru si vrem doar sa vindem apartamentele ramase, am respectat dorintele clientilor si avem, la fie care cateva luni, un alt apartament la promotie. In aceasta luna, un apartament cu doua camere este redus de la 170.000 de euro la 147.000 de euro", spun acestia.
Tot pe reduceri mizeaza si Brancusi Residence, din Capitala, dar si Colina Florilor, din Sinaia. Agentii imobiliari spun ca bonusurile nu prea au avut succes la public. "Nu au mers. Masina constituie un alt tip de nevoie, fata de casa. Cel mai important criteriu de achizitie, in acest moment, este pretul", spune Ionut Balau, managing partner Coldwell Banker.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii