APIA: Importul de masini second-hand este un pericol de evaziune fiscala
Data publicarii: 27-04-2010 | ActualitateImportul de masini second-hand reprezinta un pericol de evaziune fiscala, atat timp cat raportul intre masini noi si cele second-hand este de 1 la 4, adica 8.800 masini noi la 35.400 de masni second-hand, a declarat marti vicepresedintele APIA, Brent Valmar.
"Comertul de autovehicule rulate de catre persoane fizice neautorizate este o activitate economica nefiscalizata, ce inseamna pierderi la bugetul de stat, avand ca efecte negative scaderea vanzarilor de masini noi, activitate ce aduce venituri la buget", a afirmat Valmar.
Vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) a solicitat pe aceasta cale imbunatatirea legislatiei in ce priveste vehiculele second-hand.
El a propus, printre altele, masuri pentru urmarirea platilor TVA, prezentarea actului doveditor pentru transferul de posesie factura-contract din tara de origine, introducerea obligativitatii inscrierii in cardea de identitate a autovehicului a fiecarui proprietar succesiv, dar si reglementarea targurilor de autovehicule.
"In opinia noastra, comertul de autovehicule ar trebui sa se faca doar de operatorii economici acreditati pentru acesta activitate", a precizat vicepresedintele APIA.
El a mai spus ca programul Rabla este o masura foarte buna in aceasta perioada de criza, insa considera ca sunt necesare masuri fiscale pentru promovarea productiei autohtone de autovehicule si a achizitiei de autovehicule noi, precum si un sistem de taxare care sa incurajeze achizitia de autovehicule noi, inclusiv a activitatii de post-vanzare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii