APIA: Importul de masini second-hand este un pericol de evaziune fiscala
Data publicarii: 27-04-2010 | ActualitateImportul de masini second-hand reprezinta un pericol de evaziune fiscala, atat timp cat raportul intre masini noi si cele second-hand este de 1 la 4, adica 8.800 masini noi la 35.400 de masni second-hand, a declarat marti vicepresedintele APIA, Brent Valmar.
"Comertul de autovehicule rulate de catre persoane fizice neautorizate este o activitate economica nefiscalizata, ce inseamna pierderi la bugetul de stat, avand ca efecte negative scaderea vanzarilor de masini noi, activitate ce aduce venituri la buget", a afirmat Valmar.
Vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) a solicitat pe aceasta cale imbunatatirea legislatiei in ce priveste vehiculele second-hand.
El a propus, printre altele, masuri pentru urmarirea platilor TVA, prezentarea actului doveditor pentru transferul de posesie factura-contract din tara de origine, introducerea obligativitatii inscrierii in cardea de identitate a autovehicului a fiecarui proprietar succesiv, dar si reglementarea targurilor de autovehicule.
"In opinia noastra, comertul de autovehicule ar trebui sa se faca doar de operatorii economici acreditati pentru acesta activitate", a precizat vicepresedintele APIA.
El a mai spus ca programul Rabla este o masura foarte buna in aceasta perioada de criza, insa considera ca sunt necesare masuri fiscale pentru promovarea productiei autohtone de autovehicule si a achizitiei de autovehicule noi, precum si un sistem de taxare care sa incurajeze achizitia de autovehicule noi, inclusiv a activitatii de post-vanzare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman