ARB: Nu suntem de acord cu legea falimentului personal
Data publicarii: 22-04-2010 | Finante-BanciPresedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea, a reafirmat joi pozitia ARB privind respingerea initiativei de aprobare a unei Legi a falimentului personal in Romania.
"Nu este momentul sa fie introdusa o asemenea lege in Romania in acest moment, tinand cont de situatia actuala economica, iar actualele conditii nu sunt in masura sa sustina implementarea unei astfel de Legi", a spus Ghetea la incheierea Adunarii Generale a ARB, in care a fost facut un bilant al activitatii din 2009.
Ghetea a spus ca, la intalnirea de joi, a fost ceruta membrilor asociatiei bancherilor "reconfirmarea din partea adunarii generale a dezacordului ARB fata de aceasta lege".
Ghetea a spus, de asemenea, ca, daca se doreste totusi implementarea acestei legi, trebuie sa se tina cont si de propunerile ARB.
Presedintele ARB a reamintit ca sistemul bancar romanesc este unul solid si nu are nevoie de "o factura" atat de mare, la care ar duce aplicarea unei asemenea legi.
Acesta a spus ca volumul creditelor acordate de banci in prezent persoanelor fizice se ridica la 23 miliarde lei si, daca 10 la suta din clientii bancilor s-ar declara in faliment, 2,3 miliarde lei se vor transforma in credite neperformante pentru care bancile ar trebui sa constituie provizoane la Banca Nationala de peste 600 milioane euro, factura care, implicit, va fi transferata in economie, cu efecte foarte nedorite.
Ghetea a subliniat ca exista semnale pozitive la Camera Deputatilor, potrivit carora legea ar putea sa nu fie adoptata, dupa ce proiectul de lege a trecut de Senat.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman