Cheltuielile cu portalul eRomania ar putea depasi jumatate de miliard euro
Data publicarii: 16-04-2010 | ActualitateRealizarea portalului eRomania ar putea costa peste jumatate de miliard euro, a spus joi seara directorul IT din Ministerul Comunicatiilor, Alexandru Savulescu, care sustine ca nu este vorba de multi bani in conditiile in care alte tari au alocat si mult mai mule fonduri in acest scop.
"Portalul va costa mai mult de 500 milioane euro. Marea Britanie a cheltuit pentru un sistem de acest fel circa 3 miliarde lire sterline, in timp ce India va aloca 3% din PIB. Speram, de fapt suntem siguri, ca prin introducerea acestui sistem sub forma electronica o sa creasca numarul de tranzactii si increderea", a precizat Savulescu.
Ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, declara recent pentru NewsIn ca functionarii de la ghisee vor disparea in urmatorii cinci ani, ca urmare a implementarii proiectului eRomania, iar plata taxelor si impozitelor online si reducerea birocratiei vor duce la scaderea cheltuielilor bugetare cu 35%.
"Implementarea proiectului eRomania, ce vizeaza interconectarea intregii administratii publice din Romania, se va finaliza in termen de cinci ani, iar toate bazele de date vor fi upgradate cu continut pana in 2020, atunci putand spune practic ca Romania are o baza de date complata la dispozitia populatiei", spunea ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).
El adauga ca "romanii trebuie sa inteleaga ca daca proiectul eRomania intra in derizoriu, ramanem cu 20 de ani in urma tarilor occidentale si practic modernizarea statului roman a picat".
Sandu promitea atunci ca pana la sfarsitul acestui an va finaliza proiectele eRomania 1, 2 si 3, urmand ca astfel sa fie simplificata interactiunea dintre mediul de afaceri si romani cu institutiile statului, in timp ce pana la finalul lui 2011 portalul eRomania ar trebui sa mai cuprinda toate datele financiare ale populatiei si bancilor.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice