Cheltuielile cu portalul eRomania ar putea depasi jumatate de miliard euro
Data publicarii: 16-04-2010 | ActualitateRealizarea portalului eRomania ar putea costa peste jumatate de miliard euro, a spus joi seara directorul IT din Ministerul Comunicatiilor, Alexandru Savulescu, care sustine ca nu este vorba de multi bani in conditiile in care alte tari au alocat si mult mai mule fonduri in acest scop.
"Portalul va costa mai mult de 500 milioane euro. Marea Britanie a cheltuit pentru un sistem de acest fel circa 3 miliarde lire sterline, in timp ce India va aloca 3% din PIB. Speram, de fapt suntem siguri, ca prin introducerea acestui sistem sub forma electronica o sa creasca numarul de tranzactii si increderea", a precizat Savulescu.
Ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, declara recent pentru NewsIn ca functionarii de la ghisee vor disparea in urmatorii cinci ani, ca urmare a implementarii proiectului eRomania, iar plata taxelor si impozitelor online si reducerea birocratiei vor duce la scaderea cheltuielilor bugetare cu 35%.
"Implementarea proiectului eRomania, ce vizeaza interconectarea intregii administratii publice din Romania, se va finaliza in termen de cinci ani, iar toate bazele de date vor fi upgradate cu continut pana in 2020, atunci putand spune practic ca Romania are o baza de date complata la dispozitia populatiei", spunea ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).
El adauga ca "romanii trebuie sa inteleaga ca daca proiectul eRomania intra in derizoriu, ramanem cu 20 de ani in urma tarilor occidentale si practic modernizarea statului roman a picat".
Sandu promitea atunci ca pana la sfarsitul acestui an va finaliza proiectele eRomania 1, 2 si 3, urmand ca astfel sa fie simplificata interactiunea dintre mediul de afaceri si romani cu institutiile statului, in timp ce pana la finalul lui 2011 portalul eRomania ar trebui sa mai cuprinda toate datele financiare ale populatiei si bancilor.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii