Ce poti sa faci cu Google si nu stii?
Data publicarii: 15-04-2010 | IT&CMotorul de cautare Google pune la dispozitia utilizatorilor mai multe optiuni si trucuri care sa iti usureze cautarea printre zeci de mii de site-uri. Iata zece dintre cele mai interesante.
1. Foloseste optiunea care limiteaza cautarile motorului Google la un anumit site.
Aceasta optiune este foarte utila deoarece instrumentele de cautare proprii fiecarui site nu functioneaza mereu bine si poti sa pierzi o informatie importanta. In plus, unele site-uri nici nu dispun de un motor de cautare intern. Daca, de exemplu, te intereseaza sa gasesti toate stirile despre diabet de pe site-ul romanialibera.ro, tasteaza pe Google: diabet site:romanialibera.ro.
2. Utilizati Google ca un ajutor de ortografie.
Introducerea unui cuvant in motorul de cautare Google este o modalitate rapida de a vedea daca cuvantul este scris corect. Daca scrierea este incorecta, Google va sugera ortografia corecta in loc. In plus, daca vrei sa obtii definitia unui cuvant, poti folosi optiunea "defineste", iar operatorul iti va oferi mai multe definitii din dictionare diferite (de exemplu, define: parasimpatic).
3. Foloseste Google in loc de calculator.
Motorul de cautare dispune de un calculator integrat care este foarte usor de folosit. Daca vrei sa afli rapid rezultatul inmultirii 110x(654/8+3), poti sa tastezi pe Google si vei afla rezultatul mult mai repede decat daca folosesti programul de pe laptopul tau.
4. Afla cat este ceasul in orice loc din lume.
Aceasta optiune este folositoare daca vrei sa te asiguri ca nu iti va suna telefonul in mijlocul noptii atunci cand esti in vacanta in America. Tasteaza "time" si numele orasului pe care il doresti, iar Google iti va arata ora exacta. De exemplu: time San Francisco.
5. Google este cel mai rapid convertor valutar.
Motorul de cautare poate converti si monedele minore, dar trebuie sa specifici aria de provenienta. Daca vrei sa afli cati soles peruani poti cumpara cu 10 lei, trebuie doar sa tastezi pe Google: 10 lei in nuevos soles peruani.
6. Utilizeaza optiunea "OR" care te poate ajuta sa gasesti informatii despre un anumit subiect, cand nu stii ce cuvinte-cheie sa cauti.
In plus, poti sa combini aceasta optiune cu cea care iti permite sa limitezi cautarile in interiorul unui singur site. Trebuie doar sa folosesti urmatoarea schema in cautari: OR "diabet" site:romanialibera.ro.
7. Elimina informatiile inutile cu ajutorul optiunii "-".
Daca tastezi pe Google: dansez pentru tine - stefan banica, vei primi in rezultate doar informatii legate de emisiunea "Dansez pentru tine" si nimic despre moderatorul emisiunii Stefan Banica Jr.
8. Google este util si atunci cand cauti un anumit tip de fisier.
Optiunea "filetype" iti permite sa specifici tipul de document care vrei sa iti rezulte in urma cautarilor. Daca vrei sa gasesti numai fisiere pdf despre diabet, tasteaza: diabet filetype:pdf.
9. Gaseste informatii dintr‑un anumit interval de timp folosind optiunea "..".
Astfel, daca vrei sa cauti toate informatiile despre Jocurile Olimpice care au avut loc intre anii 1950 si 1960, trebuie doar sa tastezi pe Google: Olimpiadele 1950..1960.
10. Poti sa gasesti prefixele diferitelor orase sau chiar ale tarilor daca dai un simplu search pe Google.
Motorul de cautare iti poate spune in ce zona se afla numarul de telefon pe care il cauti in functie de prefixul acestuia si iti arata si o harta a zonei res-pective. Trebuie doar sa introduci prefixul pe Google. De exemplu: 0241.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice