Greiere vs. furnica: Ce ati face cu un milion de euro?
Data publicarii: 14-04-2010 | Finante-BanciVi s-a intamplat sa va ganditi la ce ati putea face cu banii daca ati castiga la loterie? Cei mai multi romani ar alege sa investeasca un castig de un milion de euro in cumpararea unei case sau extinderea locuintei.
"Intrebati despre cum ar investi un castig de un milion de euro, 37% dintre consumatorii din Romania au raspuns ca ar cumpara o locuinta sau o casa mai mare pentru a locui, la fel ca locuitorii din toate celelalte state incluse in sondaj, cu exceptia celor din Emiratele Arabe Unite. Deschiderea propriei afaceri a reprezentat a doua optiune in Romania, preferata de 15% dintre consumatori", arata un studiu realizat de Synovate.
Totodata, 11% dintre romanii intervievati au raspuns ca ar cheltui castigul de un milion de euro pentru chestiuni legate de stilul de viata, cum ar fi cumpararea de masini, bunuri sau vacante.
La nivel regional, optiunea de a utiliza un castig de un milion de euro pentru investitii imobiliare a fost numita de 50,2% dintre respondentii din Ungaria, de 44,1% dintre cei din Cehia si de 43,6% dintre rusi.
Pe de alta parte, 16% dintre romani anticipeaza ca situatia financiara personala se va inrautati in viitorul apropiat.
In acelasi timp, 16% dintre romani au un sentiment de insecuritate cu privire la partea financiara, acesta fiind al saselea cel mai ridicat procent obtinut in statele incluse in sondaj, dupa Rusia (36%), Ungaria (27%), Bulgaria (25%), Turcia (25%) si Ucraina (22%).
"Avand in vedere procentul relativ ridicat dintre consumatorii romani care se simt expunsi financiar, pesimismul general privind viitorul si dorinta multor oameni de a-si cumpara o locuinta sau de a-si extinde domiciliul actual, exista oportunitati evidente pentru ca bancile sa-si extinda portofoliul de produse si servicii in conditiile economice adverse din prezent", a declarat directorul pentru Romania al Synovate, Carmen Wieck.
Ea a precizat ca oportunitatile existente pentru banci sunt sporite de faptul ca romanii tind in mod aproape egal sa apeleze pentru sfaturi financiare atat la membrii familiei, cat si la consilierii bancari si financiari.
In Romania, clientii bancilor prefera sa consulte pentru sfaturi financiare membrii familiei (39%), oficialii bancilor (36%), prietenii (9%) si consultantii financiari (8%).
Studiul a fost realizat, in perioada octombrie - decembrie 2009, pe un esantion reprezentativ de 1.000 clienti din sectorul bancar in fiecare din cele 13 tari incluse in studiu - Rusia, Polonia, Ucraina, Slovacia, Ungaria, Cehia, Grecia, Serbia, Bulgaria, Romania, Turcia, EAU si Arabia Saudita. Studiul a acoperit 29 de banci internationale, 211 institutii locale si 13.000 de clienti ai bancilor.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice