Vanzarile tabletei Apple iPad au depasit de doua ori estimarile
Data publicarii: 06-04-2010 | IT&CApple a vandut de doua ori mai multe dispozitive iPad fata de estimari, in week-end-ul de lansare, ceea ce ar putea fi un semn incipient ca directorul general al companiei, Steve Jobs, a reusit sa relanseze cererea pentru calculatoarele de tip "tablet", scrie Bloomberg.
Vanzarile din primul week-end ale tabletei iPad ar putea fi de 700.000 unitati, apreciaza analistul de la firma Piper Jaffray & Co., Gene Munster, care estimase initial vanzari de 200.000 - 300.000 unitati. Pe de alta parte, analistul Toni Sacconaghi de la Sanford C. Bernstein & Co. anticipase 300.000 - 400.000 de iPad vandute in debut.
Dispozitivul a fost pus in vanzare in 3 aprilie, provocand inghesuiala in magazinele din Statele Unite, entuziasm care a rivalizat cu momentul in care iPhone a fost lansat in 2007. Firma Piper Jaffray a inspectat cozile formate la cinci magazine, acestea fiind mai mari decat se asteptasera analistii. Totusi, dispozitivele iPad s-au regasit pe rafturi pana tarziu in ziua debutului, semnaland faptul ca Apple a fost capabila sa produca suficiente tablete ca sa satisfaca cererea initiala, a spus Gene Munster.
"Vanzarile s-au mentinut la un nivel constant pe parcursul zilei", a spus Munster, care a cumparat el insusi modelul de 16 Gb, precizand ca "are asteptari ridicate".
iPad este pariul pe care l-a facut Apple ca va reusi sa transforme calculatoarele de tip "tablet" in dispozitive populare, lucru pe care rivalul Microsoft nu a reusit sa il faca. Produsul se bazeaza pe succesul telefoanelor iPhone si a dispozitivelor iPod si incearca sa acopere spatiul dintre telefoanele inteligente si calculatoarele portabile.
Apple pariaza ca design-ul iPad este suficient de incantator astfel incat clientii sa fie dispusi sa plateasca mai mult decat pe laptop-urile cu preturi mici. iPad are un pret de pornire de 499 dolari.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman