Topul meseriilor mincinoase
Data publicarii: 01-04-2010 | HR/CariereAnumite meserii au capatat o proasta reputatie din cauza unor reprezentanti care s-au remarcat in special prin "gogosi" grosolane. Ipocrizia, lipsa de profesionalism si manipularea sunt principalele criterii care i-au determinat pe romani si pe alti europeni sa-i arate cu degetul pe mincinosii de profesie.[..]
Topul meseriilor mincinoase
1 Politicienii
Sunt cei mai putin credibili atat in Romania, cat si in alte 15 tari europene. Doar 4% din romani ii mai cred pe politicieni, in timp ce 8% din europeni isi mai pun sperante in ei.
2 Vanzatorii de masini
La nivel european, ocupa locul doi in top. Romanii le acorda ceva mai multa incredere: 17% din ei considera ca vanzatorii sunt bine intentionati.
3 Fotbalistii
Se "bucura" de increderea a circa 19% din europeni. Motivele neincrederii: lipsa de profesionalism si dorinta lor de a monopoliza prima pagina a tabloidelor.
4 Liderii de sindicat
Lipsa rezultatelor si suspiciunile de "tradare" ii situeaza pe liderii de sindicat pe locul patru in topul profesiilor in care romanii nu mai au incredere.
5 Jurnalistii
Pentru 68% din romani si din europenii din alte 15 tari, breasla jurnalistilor nu mai prezinta incredere. O posibila explicatie: informatiile publicate de acestia sunt tot mai putin verificate.
6 Consilierii financiari
Doua treimi din europeni nu cred o iota din ceea ce le indruga ofiterii de credite si consilierii financiari. Cred ca sunt instruiti ca sa omita informatii.
7 Agentii de turism
Aproape 60% din europeni considera ca angajatii agentiilor de turism le vand "gogosi" atunci cand incearca sa le gaseasca cea mai buna oferta de vacanta.
8 Avocatii
Mai bine de jumatate din europenii care au participat la sondajul Reader's Digest, printre care si romani, au declarat ca profesia de avocat le inspira foarte putina incredere sau deloc.
9 Preotii
Jumatate din cei 32.163 de participanti la studiul "Branduri europene de incredere" au spus ca au foarte putina incredere spre deloc in reprezentantii Bisericii.
10 Soferii de taxi
Tarifele duble practicate si lipsa de onestitate a acestora ii determina pe cei mai multi dintre noi sa evite pe cat posibil calatoriile cu taxiul.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă