Topul meseriilor mincinoase
Data publicarii: 01-04-2010 | HR/CariereAnumite meserii au capatat o proasta reputatie din cauza unor reprezentanti care s-au remarcat in special prin "gogosi" grosolane. Ipocrizia, lipsa de profesionalism si manipularea sunt principalele criterii care i-au determinat pe romani si pe alti europeni sa-i arate cu degetul pe mincinosii de profesie.[..]
Topul meseriilor mincinoase
1 Politicienii
Sunt cei mai putin credibili atat in Romania, cat si in alte 15 tari europene. Doar 4% din romani ii mai cred pe politicieni, in timp ce 8% din europeni isi mai pun sperante in ei.
2 Vanzatorii de masini
La nivel european, ocupa locul doi in top. Romanii le acorda ceva mai multa incredere: 17% din ei considera ca vanzatorii sunt bine intentionati.
3 Fotbalistii
Se "bucura" de increderea a circa 19% din europeni. Motivele neincrederii: lipsa de profesionalism si dorinta lor de a monopoliza prima pagina a tabloidelor.
4 Liderii de sindicat
Lipsa rezultatelor si suspiciunile de "tradare" ii situeaza pe liderii de sindicat pe locul patru in topul profesiilor in care romanii nu mai au incredere.
5 Jurnalistii
Pentru 68% din romani si din europenii din alte 15 tari, breasla jurnalistilor nu mai prezinta incredere. O posibila explicatie: informatiile publicate de acestia sunt tot mai putin verificate.
6 Consilierii financiari
Doua treimi din europeni nu cred o iota din ceea ce le indruga ofiterii de credite si consilierii financiari. Cred ca sunt instruiti ca sa omita informatii.
7 Agentii de turism
Aproape 60% din europeni considera ca angajatii agentiilor de turism le vand "gogosi" atunci cand incearca sa le gaseasca cea mai buna oferta de vacanta.
8 Avocatii
Mai bine de jumatate din europenii care au participat la sondajul Reader's Digest, printre care si romani, au declarat ca profesia de avocat le inspira foarte putina incredere sau deloc.
9 Preotii
Jumatate din cei 32.163 de participanti la studiul "Branduri europene de incredere" au spus ca au foarte putina incredere spre deloc in reprezentantii Bisericii.
10 Soferii de taxi
Tarifele duble practicate si lipsa de onestitate a acestora ii determina pe cei mai multi dintre noi sa evite pe cat posibil calatoriile cu taxiul.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice