Bogatii Romaniei: Cum sa faci primul milion de euro
Data publicarii: 30-03-2010 | AfaceriUnii dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania au fost rugati sa raspunda ce poate sa faca un cetatean simplu ca sa se imbogateasca, legal, intr-un timp relativ scurt. Intra sa afli cum au raspuns Sorin Ovidiu Vantu, Gigi Becali, Ioan Niculae, Ovidiu Tender, Culita Tarata, Adrian Porumboiu, Dan Sucu, Irina Schrotter, Venera Arapu, Marius Ghenea si altii.
Ideea acestui material a pornit de la faptul ca fiecare dintre noi s-a intrebat, macar o data, cum ar putea sa se imbogateasca in cel mai scurt timp, cu sau fara prea multa munca. Si cine ar putea sa arate, cel mai bine, calea catre primul million de euro decat cei care l-au facut deja? Si nu unul ci multe milioane de euro.
I-am intrebat asadar pe mai multi dintre cei mai bogati oameni de afaceri romani un singur lucru: "Cum pot sa fac un milion de euro". Mai jos puteti vedea, integral, raspunsurile lor exact asa cum au fost date. In unele cazuri am introdus si video pentru ca am considerat ca expresia fetei celui intervievat poate face mai mult decat 1.000 de cuvinte.
Dan Sucu, proprietar Mobexepert -240 milioane de euro:
"Chiar nu stiu cum. Asta e intrebarea pe care mi-o pune si fiica-mea si nu stiu ce sa-i raspund. Competentele mele sunt limitate la domeniul in care activez si eu stiu doar cum sa fac ca sa nu pierd bani."
Culita Tarata, cel mai mare latifundiar al tarii - 28-30 de milioane de euro
"Foarte greu. Si cei care-l au, trebuie sa faca eforturi deosebite ca sa-l intretina. Crezul meu este pamantul si am incredere desavarsita ca se pot face bani repede doar in domeniul asta, desi cand faci un profit de 10% te asezi si pupi pamantul. Mai greu e sa incepi pentru ca bancile nu prea ajuta economia, trebuie sa ai ceva in spate, iar daca lasi garantie un teren ti-l estimeaza de cinci ori mai ieftin decat e in realitate. Sincer sa fiu, daca as pierde acum toti banii, nu cred ca as mai putea sa fac un milion de euro."
Ioan Niculae, industria chimica, agricultura, turism -1,2 miliarde de euro
"Ca sa faceti un milion de euro ar trebui sa va ganditi cam in ce domeniu sa investiti anul acesta. Pana acum un an, daca intrebai pe cineva unde trebuie sa bagi bani iti zicea imobiliare, ceea ce s-a dovedit o treaba falsa...Parerea mea ca singurele afaceri care merita incepute sunt cele din domeniul productiei. Produceti un cui, un pantof, o bere. Dar sa produceti ceva. Poate milionul nu va veni imediat, dar va veni in mod cert. Daca faceti pantofi, nu trebuie sa fiti cel mai bun pantofar, dar trebuie sa stiti cat costa materia prima pe care o bagati in acel pantof, cat va costa munca. Dar mai intai trebuie sa-l luati de la piata sa vedeti cu cat puteti sa-l vindeti.
Mai trebuie sa aveti si o banca buna ceea ce, din pacate, in Romania nu exista. Nici una. Bancile sunt mai mult case de schimb valutar si in nici un caz banci. Sunt un fel de case de ajutor reciproc ale bancii nationale si ale Guvernului.
Ovidiu Tender, industria grea, industria petroliera - 300 de milioane de euro
"Eu nu stiu cum. Eu mi-as dori sa faceti muncind . Noi(bogatasii romani - n.r.) am fost beneficiarii unei conjuncturi unice in ultimii 80-90 de ani, iar asta este, cred, explicatia faptului ca am reusit sa acumulam intr-un timp foarte scurt avere. Intr-o economie normala sau intr-o normalitate catre care tindem si noi, eu cred ca nu se poate. Numai avand inspiratie care sa poata sa-ti genereze un venit important."
Integral in Money.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului