iPad si lumea de dupa iPad
Data publicarii: 30-03-2010 | IT&CAu mai ramas patru zile pana la lansarea pe piata a celui mai asteptat gadget din ultimul an: tableta iPad de la Apple. Telecomul si internetul mobil s-au schimbat fundamental dupa aparitia iPhone. Cu iPad, Apple vizeaza mai multe domenii: de la carti in format electronic pana la segmentul netbook.
Inca de la prezentarea oficiala de la sfarsitul lui ianuarie a fost clar ca iPad va fi un dispozitiv destinat, in principal, navigarii pe internet, mail-urilor, rularii de fotografii, jocurilor video (cu imbunatatiri in experienta tactila) si nu in ultimul rand cartilor in format electronic (functie de e-reader). De asemenea, noul gadget se incadreaza perfect in "ecosistemul" creat in jurul iPhone prin App Store (peste 150.000 de aplicatii).
Un sondaj realizat de firma de cercetare de piata comScore privind intentiile de utilizare, a aratat ca pentru 50% dintre potentialii cumparatori, de baza va fi navigarea pe internet, urmata de e-mail (48%), player audio (38%), cititul cartilor (37%), consum media (34%). Cu alte cuvinte, va fi un gadget pentru noua generatie de entertainment mobil, cu interfata tactila si conectare la internet.
Startul precomenzilor s-a dat la 12 martie, iar oficialii Apple au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute epuizarea stocului destinat precomenzilor, o reincarcare a stocurilor si reluare de comercializari fiind programata pentru 12 aprilie.
In functie de capacitatea de stocare, primele modele de iPad vor costa intre 499 si 699 de dolari, beneficiind doar de conectivitate Wi-Fi. Versiunile capabile de conexiune 3G ar trebui sa apara pe piata spre sfarsitul lunii aprilie, cu preturi cuprinse intre 629 si 829 de dolari. In lipsa unor informatii legate de disponibilitatea pe piata locala, multi romani s-au "lipit" de precomenzi prin intermediul cunostintelor de peste ocean.
Integral in Jurnalul National
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani