Ghidul cumparatorului istet de casa veche
Data publicarii: 24-03-2010 | ImobiliareInainte de a cumpara o locuinta, orice cumparator trebuie sa verifice cateva aspecte, pentru a se asigura ca nu va scoate mai multi bani din buzunar in viitor.
Pretul este unul dintre principalele criterii pe care le au in vedere cei care isi cauta o locuinta. Insa, zona in care este amplasat imobilul reprezinta un alt criteriu de care e bine sa tinem cont. Elena si Cristi voiau sa isi cumpere o locuinta in toamna lui 2008, insa nu isi permiteau ceva mai scump de 60.000 de euro. Au vazut numeroase locuinte, iar unul dintre agenti i-a dus la un bloc de pe o straduta intunecata, la marginea cartierului Progresul.
"Din masina agentului, drumul ni s-a parut scurt si simplu. Insa, scara blocului arata jalnic, iar apartamentul, desi era foarte spatios, necesita reparatii capitale. Am plecat pe jos, ca sa vedem si noi zona. Am avut noroc ca a trecut un taxi pe acolo, caci soferul ne-a zis ca el ia rar comenzi in zona", povesteste Elena. Nu s-au mai intors in zona si au continuat sa locuiasca in chirie. Acum se gandesc daca sa ia un credit prin "Prima casa". Oricum, nu vor mai vedea apartamente situate in zone "proaste", chiar daca sunt foarte ieftine.
Indiferent de vechimea cladirii, cumparatorul trebuie sa fie atent la instalatiile sanitare, tehnice si electrice, dar si la structura de rezistenta a cladirii, mai ales ca Bucurestiul este unul dintre orasele cu risc seismic.
"Cea mai buna locuinta este este cea pe grinzi de beton cu pereti din BCA sau caramizi. Rezistenta acestor blocuri este centrata pe grinzi. Daca un locatar renunta la anumiti pereti si se produce un cutremur ulterior, riscul este mai mic decat in cazul unui bloc din placi", considera Dan Tofan, specialist in renovari si amenajari interioare.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice