Profitul net al Raiffeisen Bank Romania a scazut cu 55% anul trecut, la 74 milioane euro

Data publicarii: 23-03-2010 | Finante-Banci

Raiffeisen Romania a obtinut anul trecut un profit net in IFRS de 74 milioane euro, in scadere cu 55% fata de rezultatul din 2008, in contextul in care provizioanele au sporit de aproape doua ori, a spus marti presedintele bancii, Steven van Groningen.

In 2008, Raiffeisen Bank Romania raportase un profit net de 165 milioane euro.

Oficialii bancii au mentionat ca profitul net calculat in standardele romanesti de contabilitate a fost de 68 milioane euro, diferenta fata de IFRS fiind generata de standardele mai stricte ale BNR.

"Rezultatul a fost afectat cel mai mult de cresterea provizioanelor, care aproape s-au dublat. Totusi am reusit sa compensam usor acest aspect printr-un management mai strict al costurilor", a spus Steven van Groningen.

El a precizat ca Raiffeisen Bank Romania a reusit sa taie cheltuielile cu 7,4%.

Pe de alta parte, reteaua bancii a continuat sa se extinda, numarul de agentii urcand de la 553 la 559.

Activele totale ale Raiffeisen Bank Romania au sporit usor in 2009, de la 4,66 miliarde euro, la 4,69 miliarde euro, presedintele bancii mentionand ca anul trecut au fost externalizate active de circa 1,5 miliarde euro.

Rentabilitatea bancii a scazut semnificativ anul trecut de la 33,2%, la 14,5%, declinul abrupt fiind determinat de scaderea profitului net. De asemenea, raportul costuri venituri a urcat usor, de la 54,2% la 60,1%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: