Dobanzile in lei de la depozite coboara accelerat

Data publicarii: 23-03-2010 | Finante-Banci

In ultima perioada, bancile par a fi intr-o cursa contra cronometru de reducere a dobanzilor la produsele de economisire in lei. Cele mai mari randamente se obtin pentru depozitele cu scadente de 1 luna, insa nici acestea nu trec de 9,5%, arata o analiza conso.ro. La euro, scadentele mai lungi aduc dobanzi mai mari, care nu trec de 4%.

La produsele de economisire, in ultimele saptamani, bancile se intrec in reduceri de dobanda. Nivelul acestora a coborat demult sub pragul de 10% la lei si se mentine in jurul valorii de 4% la euro.

Numai de la inceputul lui martie, peste 10 banci au operat reduceri de dobanzi pentru depozitele in lei de pana la 1,5 puncte procentuale pentru aproape toate scadentele. De exemplu, RBS a decis sa reduca dobanzile la depozite cu pana la 1,5 puncte procentuale. Aceasta scadere a dus dobanzile sub palierul de 8% pentru toate scadentele.

RIB si Bank Leumi au coborat si ele dobanzile sub pragul de 8%. UniCredit Tiriac Bank a scazut dobanzile la depozite cu pana la 1 punct procentual, pana la valori cuprinse intre 5,5% si 7,75%. La fel a facut si Bancpost, nivelul maxim al dobanzii oferit fiind plafonat la 8,75%.

ATE Bank, Banca Romaneasca si Alpha Bank apar si ele pe lista bancilor care remunereaza economiile in lei cu dobanzi mai mici, iar lista se poate mari atat timp cat lichiditatea din piata este la un nivel ridicat.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: