Depozitarul Central a lansat serviciul national de distribuire a dividendelor
Data publicarii: 22-03-2010 | Finante-BanciDepozitarul Central a lansat serviciul national de distribuire a dividendelor, ce permite investitorilor sa primeasca banii direct in contul bancar sau sa-i ridice de la oficiile postale operate de Posta Romana, a anuntat Depozitarul.
In acest sens, Depozitarul Central a semnat un contract de colaborare cu Citibank Romania, care, la randul ei, a incheiat un acord cu Posta Romana. Astfel, dividendele investitorilor vor fi virate in contul bancar sau le vor fi trimise la domiciliu, prin mandat postal.
Investitorii care nu detin un cont bancar au la dispozitie peste 3.000 de oficii operate de Posta Romana, atat din mediul urban, cat si rural, prin intermediul carora isi pot ridica banii.
"Serviciul de distribuire a dividendelor are un caracter national, investitorii avand la dispozitie peste 3.000 de oficii operate de Compania Nationala Posta Romana, raspandite atat in mediul urban, cat si in cel rural", spun reprezentantii Depozitarului Central.
Totodata, institutia a anuntat ca va pune la dispozitia investitorilor un call center, care va raspunde intrebarilor acestora privind noul serviciu de distribuire a dividendelor, dar si privind activitatea Depozitarului.
Astfel, in functie de intentia emitentilor, Depozitarul va distribui din acest an dividendele aferente anului 2009, dar si pe cele ramase nedistribuite din anii anteriori.
Pana in prezent, distribuirea dividendelor emitentilor de pe piata de capital din Romania se facea prin diferite metode, care aduceau costuri ridicate investitorilor si companiilor listate, din cauza lipsei unui sistem unitar.
"Astfel, daca un investitor avea in portofoliu actiuni ale mai multor companii, care, la randul lor, alegeau o metoda diferita de distribuire a dividendelor, acesta trebuia sa le colecteze de la fiecare emitent, prin modalitatea indicata. De foarte multe ori, acest lucru presupunea deplasarea investitorului in diferite locuri, cu implicatii directe asupra cresterii timpului, precum si a costului colectarii dividendelor", explica reprezentantii DC.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman