Guvernul pregateste prima rectificare bugetara din acest an, pentru luna aprilie
Data publicarii: 17-03-2010 | EconomieGuvernul pregateste realizarea unei rectificari bugetare pentru luna aprilie, cand este asteptata la Bucuresti delegatia Fondului Monetar International, care analizeaza incadrarea Romaniei in tintele convenite, au declarat miercuri pentru NewsIn surse guvernamentale.
"Ministerul Finantelor analizeaza in acest moment incadrarea Romaniei in tintele convenite cu organismele internationale, iar in functie de nivelul veniturilor incasate in primele doua luni vom decide, la sfarsitul lunii (martie, n.r.), daca vom face o rectificare bugetara in luna aprilie. Trebuie sa reducem din cheltuieli pentru a ne incadra in veniturile prognozate pentru primul trimestru din 2010 si este posibil ca bugetele sanatatii si educatiei sa primeasca mai multi bani pentru plata salariilor", au precizat reprezentantii guvernului.
Acestia au explicat ca, "deocamdata nu se stie de la ce ministere vor fi reduse cheltuielile pentru incadrarea in tintele convenite cu FMI, o decizie in acest sens urmand sa fie luata cel mai probabil in luna aprilie in Guvern".
"Putem face o rectificarea bugetara in luna aprilie intrucat nu a intrat in vigoare Legea responsabilitatii fiscale ce interzice executivului sa intervina in bugetele institutiilor in prima parte a anului", au mai spus sursele citate.
Autoritatile ar putea modifica bugetele institutiilor in aprilie intrucat legea responsabilitatii fiscale nu este in vigoare, in conditiile in care documentul aflat in dezbaterea Parlamentului prevede ca rectificarea bugetara sa fie facuta la minimum 6 luni de la intrarea in vigoare a legii bugetului.
Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, declara pe 15 martie ca se asteapta ca veniturile incasate la bugetul general consolidat sa ajunga la nivelul estimat incepand cu luna martie, dupa ce in primele doua luni ale acestui an au fost sub asteptari.
Vladescu afirma la inceputul lunii februarie ca veniturile bugetare realizate in ianuarie au reprezentat 98,5% din suma programata, iar reprezentantii Finantelor au precizat miercuri ca nici in luna februarie veniturile nu au atins estimarile initiale.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile