Cum sa prinzi cel mai bun loc in avion in patru pasi
Data publicarii: 16-03-2010 | TurismPatru ponturi care va vor ghida in procesul cumpararii unui bilet de avion in asa fel incat sa va atingeti obiectivul: ocuparea unui loc de care sa fiti pe deplin multumit. A pune mana pe cel mai bun loc din avion a devenit un scop in sine, iar SeatGuru.com recomanda ce si cum sa faceti pentru a-l obtine.
1. Aflati care sunt cele mai spatioase locuri
Primul lucru pe care trebuie sa il stiti este ca randurile de langa iesirea de urgenta beneficiaza de cele mai spatioase locuri. In general, aceste locuri sunt vandute cu doar 24 de ore inainte de zbor, asa ca aveti sanse mai mari sa obtineti un asemenea loc daca ajungeti la aeroport cu doua-trei ore inainte de plecare, ca sa va asigurati ca veti fi primul pasager care trece de check-in, la aeroport sau online.
O alta optiune pentru a avea mai mult spatiu este sa obtineti unul din locurile de langa peretele de compartimentare care separa clasa business de clasa economica. Aceste locuri, plasate in partea din fata din fiecare sectiune a avionului, prezinta avantajul ca nu veti fi inghesuit de scaunele rabatabile din fata.
2. Consultati site-uri specializate
Va recomandam sa verificati cu atentie care este spatiul dintre scaune pentru fiecare tip de aeronava. SeatGuru.com prezinta o lista cu mai toate modelele de avioane comerciale folosite de marile companii.
Veti afla, de exemplu, ca in interiorul aceluiasi avion unele locuri pot fi mai departate decat altele. Pe acelasi site puteti verifica, de asemenea, daca locul este la geam ori daca este prea aproape de toaleta.
3. Transferati-va la o clasa superioara
Va pregatiti de un zbor lung si sperati sa fiti mutat la clasa I sau cea business? Astfel de favoruri primesc clientii fideli care calatoresc de mai multe ori cu aceeasi companie aeriana. Cel mai eficient mod de a va mari sansele sa primiti locuri mai bune fara a plati suplimentar este sa aderati la un program de zboruri frecvente si sa acumulati puncte de fidelitate.
In plus, ar trebui sa va folositi farmecul personal si sa va imprieteniti cu angajatii companiei de zbor. Multi oameni subestimeaza influenta pe care o poate avea agentul de la intrare. Totusi, el poate decide cine sa fie mutat la o clasa su-pe-rioara sau, in unele cazuri, pe cine sa mute pe locurile mai putin bune. Daca il cunoasteti pe agentul de zbor, il puteti in-treba la check-in daca mai sunt locuri libere la clasa business.
4. Verificati rezervarea
Cand vreti sa cumparati online un bilet de avion, trebuie sa verificati daca intr-adevar ati rezervat locul. Uneori se poate intampla ca rezervarea sa nu mai fie valabila in ziua plecarii.
Cele mai multe companii aeriene permit ca doar aproxi-ma-tiv 75-80% din locuri sa fie rezervate online. Daca amanati rezervarea pana in ultimul moment, este posibil sa nu mai prindeti locuri. Tot in ultimul moment, companiile aeriene vor imparti locurile, astfel incat familiile sa stea impreuna, iar persoanele cu dizabilitati sau nevoi speciale sa primeasca locurile potrivite.
Integral in Romania Libera
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman