Proprietarii locuintelor de lux scad vertiginos pretul
Data publicarii: 10-03-2010 | ImobiliarePreviziunile specialistilor in ceea ce priveste semnele de revenire a pietei imobiliare autohtone au determinat o crestere a numarului de oferte. Euforia unei posibile relansari a pietei i-a impins pe nou-veniti in domeniu sa aiba asteptari prea ridicate si sa solicite preturi cam piperate pentru gusturile cumparatorilor.
Acum, dupa doua luni dupa ce au lansat ofertele, proprietarii locuintelor de lux au inceput sa aplice discounturi masive, chiar si de 50%, in speranta ca vor vinde ceva. Fie ca vorbim de foste ambasade, sedii prestigioase de firme, hoteluri sau resedinte private, toate aceste imobile sufera, iar acest fenomen se simte la nivelul intregii tari.
Daca asa stau lucrurile in cazul proprietarilor nou-veniti in piata, cei deja existenti nu practica astfel de reduceri. Ajustarile sunt ceva mai temperate si am putea vorbi de un procent de maximum 15%. "Este specific perioadei de criza ca unii proprietari disperati sa lase foarte mult la pret. Acestea sunt insa cazuri punctuale, pentru ca pe segmentul de lux marea majoritate a proprietatilor au scazut cu cel mult 15%, de la inceputul anului", a declarat, pentru Curierul National, Razvan Muntean, director general Imopedia.ro.
Pe baza anunturilor inscrise in portal, imobiliare.ro a realizat topul celor mai spectaculoase reduceri de pret ale imobilelor in Bucuresti si principalele orase din tara.
Bucuresti - Imobilele de lux, cu pana la 50% mai ieftine
Primul loc in topul celor mai spectaculoase reduceri de preturi, realizat de imobiliare.ro, de la inceputul anului este ocupat de o vila prestigioasa din zona 13 Septembrie. Daca in ianuarie, proprietarul astepta pentru acest imobil 4.800.000 de euro, in prezent, suma ceruta este cu peste 40% mai mica, adica 2 milioane de euro, ajungand la 2.800.000 de euro. Imobilul cu 8 camere are o suprafata utila de 700 mp, a fost construit in 2000 si are dotari ultramoderne.
Pe locul urmator in topul celor mai spectaculoase ieftiniri ale imobilelor bucurestene se situeaza o vila noua, construita in 2008, cu 8 camere, amplasata in zona Matei Voievod. Cu un teren de 530 mp, imobilul a fost scos pe piata la inceputul lunii ianuarie pentru 2.500.000 de euro, pentru ca in luna februarie pretul cerut sa scada cu 900.000 de euro. Doua imobile bucurestene au avut parte de reduceri a pretului de strigare cu 750.000 de euro: un imobil cu 15 camere construit in perioada interbelica, situat in zona Kiseleff si o vila cu 19 camere din zona Batistei, construita in 1940. Pentru primul imobil care are un teren aferent de 441 mp, proprietarul spera sa obtina la inceputul lunii ianuarie 2.500.000 de euro. Cel de-al doilea si-a redus pretul cu aproape 50%, de la 1.550.000 euro la 800.000. Suprafata utila este de 580 mp la care se adauga un teren de 350 mp.
In Brasov, cea mai mare reducere de pret de la inceputul anului si pana in prezent a fost inregistrata de un imobil cu 3 camere situat in centrul istoric al orasului. Daca la inceputul lunii ianuarie pretul solicitat era de 335.000 de euro, intre timp a fost aplicata o reducere de peste 45%, astfel incat, in prezent, proprietarul se declara satisfacut si cu suma de 180.000 de euro.
Integral in Curierul National
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani