Inca o politie pe capul firmelor
Data publicarii: 08-03-2010 | AfaceriPolitia Locala va avea atributii in verificarea activitatii economice a firmelor, daca va fi aprobat un proiect de act normativ initiat de MAI, sustin reprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, care considera ca o astfel de prevedere ar fi aberanta. "Ministerul de Interne a initiat un act normativ de modificare a Legii Politiei Locale, prin care sa se dea posibilitatea oricarui politist din cadrul acestei structuri sa controleze firmele", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR.
Proiectul de act normativ privind Legea Politiei Locale este publicat pe site-ul MAI, la transparenta decizionala. Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) considera ca nu se justifica infiintarea unui nou organism de control, Politia Locala, intrucat atributiile acesteia s-ar suprapune cu atributiile organismelor de control deja existente. In acest sens, Consiliul a trimis o adresa presedintelui Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM, Cristian Haiduc, in legatura cu proiectul Legii Politiei Locale, care acum e in dezbatere publica.
"Politia Locala nu ar face decat sa demareze controale excesive si multiple, care ar afecta activitatea intreprinderilor, in special a intreprinderilor mici si mijlocii. Ar fi doar un organism in plus care ar introduce incompetenta in economie. Ar genera abuzuri, coruptie si birocratie excesiva. Sper sa nu se adopte o astfel de prevedere, pentru ca ar fi o aberatie. Prevederea ar urma sa dea Politiei Locale atributii in verificarea activitatii economice, adica politistii locali sa se verifice contabilitatea, bilantul, inventarul", a subliniat Ovidiu Nicolescu.
Potrivit Consiliului IMM, organismele deja existente care au atributii asemanatoare celor pe care Politia Locala le-ar putea avea sunt: Garda Financiara, Directia de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Politiei, Autoritatea Nationala a Vamilor si Directia Generala Coordonare Inspectie Fiscala din cadrul ANAF.
Integral in Curierul National
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business