Unele banci tin dobanzile maxime la Prima casa 2
Data publicarii: 04-03-2010 | Finante-BanciMai multe institutii financiare au ales sa practice pentru creditele garantate marjele maxime admise de guvern, de 4% pentru imprumuturile in euro si 2,5% pentru cele in lei.
Una dintre cele doua banci nou intrate in programul guver namen tal "Prima casa 2", Romanian International Bank (RIB), va avea ca oferta pentru creditele de acest gen dobanzile plus marjele maxime permise de Fondul National de Garantare a Creditului pentru IMM-uri (FNGCIMM).
Astfel ca, pentru un credit in euro, RIB ofera Euribor la 3 luni plus o marja de 4%, iar pentru imprumuturile in lei, Robor la 3 luni plus 2,5%. La acestea se mai adauga si comisionul de gestiune datorat FNGCIMM de 0,37% pe an, calculat la soldul finantarii.
Potrivit oficialilor bancii, institutia mai percepe o taxa de inscriere in Arhiva Electronica de 71,65 lei si un cost pe raportul de evaluare a imobilului de 50 de euro sau echivalentul in lei a acestei sume. Plafonul solicitat de catre RIB pentru Programul "Prima casa 2" este de doua milioane de euro.
In schimb, reprezentantii Bancii Comerciale Carpatica, cea de-a doua banca ce a ales sa intre in program in acest an, au fost ceva mai rezervati in legatura cu marjele pe care le vor practica in program.
Majoritatea bancilor isi pastreaza marjele
Cu aceleasi dobanzi maxime iese pe piata si Piraeus Bank, care isi pastreaza aceleasi conditii ca si in prima parte a programului. Oficialii de la Intesa SanPaolo spun ca si ei prefera sa-si pastreze conditiile de anul trecut, astfel ca marjele au ramas 3,97% pentru imprumuturile in euro si 2,47% pentru cele in lei.
"Noi am cerut acum fonduri in valoare de 25 de milioane de euro, dar dupa redistribuire cred ca vom primi tot undeva la 15 milioane euro", au declarat reprezentanti ai bancii. Marjele maxime si le pastreaza si BancPost.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile