CNVM a aprobat contractul de administrare a FP de catre Franklin Templeton
Data publicarii: 22-02-2010 | ActualitateComisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat luni contractul de administrare a Fondului Proprietatea de catre Franklin Templeton, potrivit declaratiei facute de comisarul Lorand Kralik.
Potrivit oficialilor Fondului, semnarea contractului de administrate cu Franklin se va face mai devreme de martie, dupa ce actionarii FP au aprobat in 10 februarie forma renegociata a contractului. Tot atunci, Enache Jiru a primit un nou mandat din partea actionarilor pentru semnarea contractului.
"Au fost aduse si unele amendamente la contract, rezultate in urma discutiilor cu CNVM. Toate aceste completari au fost acceptate foarte usor si de catre Franklin Templeton, pentru ca nu au fost modificari de fond", spunea Enache Jiru.
Semnarea contractului de administrare de catre Enache Jiru si de unul dintre reprezentantii Franklin Templeton ar trebui sa aiba loc in cel mult 10 zile lucratoare de la publicarea in Monitorul Oficial a deciziei actionarilor de aprobare a contractul de administrare. Ulterior, in termen de 45 de zile, Franklin Templeton trebuie sa aiba o sucursala autorizata de CNVM, iar Fondul trebuie sa fie inscris in categoria alte organisme de plasament colectiv.
CNVM lansase in dezbatere publica proiectul de regulament care vizeaza inregistrarea Fondului Proprietatea in categoria AOPC (alte organisme de plasamente colectiv), de tip special, ceea ce ar putea grabi procesul de listare a Fondului.
Proiectul stabileste norme cu privire la inregistrarea si functionarea Fondului Proprietatea, precum si la tranzactionarea actiunilor emise de catre acesta.
Astfel, activul net al Fondului urmeaza se se calculeze dupa mai multe criterii aplicabile si altor AOPC. Astfel, valoarea activului net se determina ca diferenta intre valoarea totala a activelor si valoarea insumata a datoriilor societatii si a veniturilor inregistrate in avans.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii