S-a intamplat in Romania: 5.000 de euro pentru un mesaj pe Twitter
Data publicarii: 19-02-2010 | MediaEmilian Nedelcu, editor al Money.ro, a "vandut" tweet-ul sau cu numarul 1.000 pentru 5.000 de euro Fundatiei Vodafone Romania. Banii vor merge catre patru tineri cu dizabilitati, care vor participa la Special Olympics.
"In numele acestui tweet Fundatia Vodafone Romania a donat 5.000 de euro, prin fundatia Motivation, pt 4 tineri cu dizabilitati. Multumesc!". Asa suna tweet-ul cu numarul 1.000 al jurnalistului Emilian Nedelcu, editor MONEY.ro, care a reusit sa "vanda" mesajul pentru suma de 5.000 de euro Fundatiei Vodafone Romania. Banii nu vor ajunge, insa, in nici un moment la jurnalistul MONEY.ro, ci vor fi donati, prin intermediul Fundatiei Motivation, catre patru tineri cu dizabilitati, care vor participa, datorita acestui gest, la Special Olympics.
"Am observat ca sunt aproape de o cifra intreaga pe Twitter: mesajul cu numarul 1.000 si m-am gandit sa arunc o pastila, sa testez apa, sa fac o gluma buna, cum ca as vinde tweet-ul 1.000. Intre timp, 1.000 a devenit o cifra magica pentru mine, dar pe atunci, cand m-am gandit prima oara la asta, nu insemna nimic. Nu era o suma uriasa de mesaje cum are Arhi, spre exemplu, care mai are un pic si ajunge la 15.000 de tweet-uri", scrie Emilian Nedelcu pe blogul sau.
"Deci, fara sa fie o cifra astrononica, tweet-ul 1.000 n-ar fi tentat niciun cumparator, care ar fi putut fi impresionat, sa zicem, de nivelul cantitativ al contului. Atunci mi-a venit ideea sa-l vand in scop caritabil. "Aici e o sansa", mi-am spus. As fi putut demonstra ca retelele sociale, in special Twitter, pot fi si altceva decat o continua ciripeala, mult zgomot si foarte putine lucruri concrete. Stiam ca in ultimul timp tot mai multe companii romanesti isi deschisesera cont de Twitter si m-am gandit ca cineva va observa, va actiona", precizeaza Nedelcu.
Jumatate din suma a fost donata de angajatii Vodafone Romania, iar fundatia operatorului de telefonie mobila a completat diferenta, pana la suma de 5.000 de euro.
"Nu m-am implicat pana acum in proiecte sociale. N-am dat niciodata atentie strigatelor de ajutor ajunse la mine prin e-mail-uri sau bloguri. Asta nu pentru ca n-as fi o persoana sensibila, ci pentru ca zgomotul e mult prea mare. Devii cumva imun in fata acestui asalt. Probabil e o reactie de aparare a psihicului, care se retrage in propria-i carapace, pentru ca nu poate aspira, ca un burete, toata suferinta din lumea asta", spune jurnalistul, care se declara sincer emotionat si afirma ca nu se astepta, initial, la un asemenea succes in demersul sau.
Integral in Money.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii