Cat costa intretinerea intr-un bloc nou?
Data publicarii: 15-02-2010 | ImobiliareSuma lunara platita de proprietarii de locuinte situate in ansambluri rezidentiale noi variaza in functie de facilitati. Inainte de a cumpara o locuinta noua, este bine sa fiti informati cu privire la costurile lunare ale mentenantei. Si asta pentru ca aceste sume pot ajunge si la 1.000 de euro.
In cazul apartamentelor vechi, sumele achitate lunar pentru intretinere includ plata utilitatlori, cheltuieli pentru curatenie si spatii comune, administrator si contabil. In privinta ansamblurilor rezindentiale noi lucrurile stau putin diferit.
Orice element tehnic in plus, cum ar fi lifturi suplimentare, camere de supraveghere video, parcare subterana, inseamna, in mod direct, costuri mai mari fata de cele achitate de persoanele care locuiesc in blocuri mai vechi. Totusi, marja de costuri este una destul de mare, asa incat exista proprietati pentru toate buzunarele, cu intretineri lunare care pornesc de la 150 de lei si ajung chiar si la 1.000 de euro.
Diferenta este data de amplasament, suprafata proprietatii, acces si de facilitatile de petrecere a timpului liber si recreere.Astfel, pe langa cele enumerate mai sus, persoanele care locuiesc in blocuri noi platesc lunar si pentru facilitatile suplimentare, cum ar fi spatiile verzi, locurile de joaca pentru copii, personal de paza, sala de fitness, Spa sau piscina, daca este cazul.
Unii proprietari renunta la locuinta
Pentru a putea simula un calcul aproximativ in ceea ce priveste efortul financiar lunar pe care urmeaza sa-l suporte un proprietar al unei locuinte noi, acesta este sfatuit sa ceara dezvoltatorului sau vanzatorului informatii complete despre costurile ulterioare achizitiei, pentru a nu fi luat prin surprindere de valoarea acestora.
Nu putine au fost si sunt cazurile in care proprietarii, dupa cateva luni, au decis sa-si vanda apartamentele reclamand efortul financiar urias presupus de acestea.
"De cele mai multe ori, costurile lunare ale intretinerii, in cazul apartamentelor noi, sunt mai mari decat cele presupuse de un apartament vechi si, in functie de amplasament si facilitati, pot depasi 1.000 de lei pe luna chiar si pentru un apartament cu doua camere", precizeaza Florin Dragomirescu, consultant imobiliar.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman