UE vrea mai putin stres la locul de munca
Data publicarii: 11-02-2010 | HR/CariereLegislatiile statelor membre ale blocului comunitar trebuie sa impuna evaluarea riscurilor psihosociale si sa adopte masuri de prevenire pentru a crea locuri de munca de calitate si pentru a mentine lucratorii in conditii optime. O arata un studiu francez asupra mediilor de lucru si a sanatatii, scrie AFP.
Cercetarea Eurogip reaminteste faptul ca multe dintre directivele UE cu privire la acest subiect, care necesita acelasi cadru juridic in cele 27 de state membre, au fost luate din 1989 incoace, in timp ce doua acorduri-cadru europene au fost incheiate de partenerii sociali - in 2004 privind stresul, respectiv in 2007, privind hartuirea si violenta la locul de munca.
In plus, in 2007, a fost lansat un proiect pentru dezvoltarea unui cadru european de gestionare a riscurilor psihosociale.
Integral in Evenimentul Zilei
BankNews.ro si Carteadinraft.ro au decis sa ofere tuturor cititorilor BankNews.ro o reducere de 10% la achizitionarea oricarei carti din libraria virtuala CarteaDinRaft. Pentru a beneficia de reducerea oferita, trebuie sa accesati CarteaDinRaft.ro, sa introduceti in campul "Incarcati cupon" codul oferit de noi mai jos si sa apasati butonul "incarca". Astfel, reducerea pe care o aveti pe cupon se aplica comenzii efectuate.
Codul cuponului de reducere BankNews.ro este: PROB-ROTR-IHOP-HOTB
Recomandarea saptamanii: Manual de psihologia muncii si organizationala, Zoltan Bogathy
Psihologia muncii industriale/organizationale (PMI/PMO) a devenit peste tot in lume, in majoritatea universitatilor, una dintre cele mai populare discipline in randul studentilor. O explicatie posibila a popularitatii sale o constituie faptul ca PMO este un domeniu foarte interesant, in care sunt utilizate principiile psihologiei. Mai mult, circumstantele in care se aplica aceste principii sunt foarte cunoscute si majoritatea oamenilor dispun de o experienta unica - propriul lor loc de munca. Astfel, domeniul psihologiei muncii si organizationale este relevant pentru oricine.
Domeniul PMO este foarte larg si totodata foarte variat. Raportul sectiei de PM din cadrul APA (Asociatia Psihologilor din America) dupa trecerea in revista a peste 150 de sarcini (probleme) diferite, in care pot interveni psihologii practicieni, ajunge la concluzia ca, practic, psihologul care activeaza intr-o intreprindere sau intr-o organizatie se poate confrunta cu probleme umane de orice fel care se invesc in aceste unitati.
Bineinteles, aceasta nu inseamna ca psihologul, specialist in PMO, rezolva toate problemele unei organizatii in mod mirculos. Din pacate, chiar si azi sunt manageri care considera c psihologia este un panaceu, cu care pot fi suplinite deficientele tehnologice, erorile organizatorice, lipsa materiilor prime si a materialelor sau pot fi corectate greselile proiectantilor ori ale contabililor.
Dumneavoastra, cititorii acestui manual care veti lucra in urmatoarele decenii ca psihologi practicieni, consilieri, consultanti sau cercetatori, trebuie sa stiti cine, cnd, unde si ce anume a fcut in acest domeniu, pentru a evita "redescoperirea" lucrurilor vechi. Pentru a va pute ocupa de viitor, trebuie sa cunoasteti si sa intelegeti trecutul, altfel riscti sa-l repetati.
Pret: 32,95 RON (TVA inclus) + reducerea de 10% oferita
Carte disponibila in libraria virtuala CarteaDinRaft.ro
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman