Automobile Dacia a afisat un profit de 230 milioane lei pentru 2009
Data publicarii: 10-02-2010 | AfaceriAutomobile Dacia (ADSA) a raportat pentru anul trecut un profit de 230,28 milioane lei, potrivit datelor neauditate publicate de companie in Monitorul Oficial, in raportul de fuziune cu producatorul Auto Chassis International Romania (ACIRO).
Potrivit datelor auditate din 2008, automobile Dacia inregistrase un profit de 222 milioane lei.
Rezultatele companiei vor fi prezentate actionarilor in vederea aprobarii la urmatoarea adunare generala, ce ar trebui sa aiba loc in primavara acestui an.
"Absorbtia ACIRO de catre ADSA vizeaza simplificarea organizarii juridice a grupului Renault in Romania, facilitand coordonarea activitatilor de fabricatie motoare, cutii viteza si sasiuri si limitand eventualele restrictii juridice si administrative impuse de mediul social si economic romanesc", se mentionaza in documentul publicat in Monitorul Oficial.
Potrivit documentului, operatiunea de fuziune finalizata anul trecut va avea ca efect, printre altele, reducerea considerabila a costurilor adminsitrative operationale, cu implicatii asupra profitabilitatii societatii.
ACIRO a prezentat, la randul sau, un profit de 8,06 milioane lei aferent anului trecut si, potrivit datelor din Monitorul Oficial, profitul companiei rezultate in urma fuziunii dintre Dacia si ACIRO se ridica la 228,22 milioane lei.
In 2009, vanzarile la nivel mondial ale Dacia au crescut cu 20,5%, comparativ cu anul 2008, la mai mult de 310.000 de vehicule, iar cota de piata a companiei in Romania a crescut cu 1,5%, la 28,9%.
In ce priveste vanzarile Dacia pe piata europeana (UE, Islanda, Norvegia si Elvetia), acestea au crescut in 2009 cu 29,2%, la 237.912 milioane unitati, sustinute de primele de casare, iar cota de piata a avansat de la 1,3% in 2008 la 1,6%.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des