Automobile Dacia a afisat un profit de 230 milioane lei pentru 2009
Data publicarii: 10-02-2010 | AfaceriAutomobile Dacia (ADSA) a raportat pentru anul trecut un profit de 230,28 milioane lei, potrivit datelor neauditate publicate de companie in Monitorul Oficial, in raportul de fuziune cu producatorul Auto Chassis International Romania (ACIRO).
Potrivit datelor auditate din 2008, automobile Dacia inregistrase un profit de 222 milioane lei.
Rezultatele companiei vor fi prezentate actionarilor in vederea aprobarii la urmatoarea adunare generala, ce ar trebui sa aiba loc in primavara acestui an.
"Absorbtia ACIRO de catre ADSA vizeaza simplificarea organizarii juridice a grupului Renault in Romania, facilitand coordonarea activitatilor de fabricatie motoare, cutii viteza si sasiuri si limitand eventualele restrictii juridice si administrative impuse de mediul social si economic romanesc", se mentionaza in documentul publicat in Monitorul Oficial.
Potrivit documentului, operatiunea de fuziune finalizata anul trecut va avea ca efect, printre altele, reducerea considerabila a costurilor adminsitrative operationale, cu implicatii asupra profitabilitatii societatii.
ACIRO a prezentat, la randul sau, un profit de 8,06 milioane lei aferent anului trecut si, potrivit datelor din Monitorul Oficial, profitul companiei rezultate in urma fuziunii dintre Dacia si ACIRO se ridica la 228,22 milioane lei.
In 2009, vanzarile la nivel mondial ale Dacia au crescut cu 20,5%, comparativ cu anul 2008, la mai mult de 310.000 de vehicule, iar cota de piata a companiei in Romania a crescut cu 1,5%, la 28,9%.
In ce priveste vanzarile Dacia pe piata europeana (UE, Islanda, Norvegia si Elvetia), acestea au crescut in 2009 cu 29,2%, la 237.912 milioane unitati, sustinute de primele de casare, iar cota de piata a avansat de la 1,3% in 2008 la 1,6%.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman