Ce trebuie sa stiti despre cardurile de credit
Data publicarii: 09-02-2010 | Finante-BanciComisioanele pe care unele banci le practica la acest tip de produse sunt adesea omise in discutiile cu clientii.
Bancile au inceput sa isi caute noi clienti carora sa le acorde imprumuturi, principalul lor produs fiind cardul de credit. Astfel ca, daca sunteti tentati sa dati curs ofertei, trebuie, in primul rand, sa va ganditi la costurile pe care acest produs le implica si mai ales cu ce perioada de gratie vine.
Potrivit Conso.ro, putine sunt bancile care nu au comision de administrare pentru acestea numarandu-se Royal Bank of Scotland (RBS) si Romanian International Bank (RIB).
In schimb, cele mai mari comisioane se gasesc la UniCredit Tiriac Bank, 50 de lei, pentru Master- Card Standard Credit Europe Bank, Card Avantaj - 45 de lei si la Raiffeisen Bank 40 de lei (Card Standard), potrivit ofiterilor de credite de la respectivele banci.
Fiti atenti la comisioanele de retragere!
Daca posesorul cardului vrea sa scoata bani de la un ATM, de pe cardul de credit, trebuie sa stie ca in acest caz comisioanele sunt mult mai mari. Spre exemplu, la Garanti Bank, pentru a lua bani de pe Bonus Card se retine 1% plus 5 lei, din suma retrasa.
In cazul Alpha MasterCard Credit, comisionul este de 1%. La BRD Punct Card, se opresc 0,5% sau minimum 2 lei. Mai mult, retragerile de bani de pe cardul de credit nu au perioada de gratie, acestora aplicandu-li-se comisionul inca din momentul operatiunii.
Emiterea gratuita implica alte costuri
La capitolul taxa de emitere, mai toate bancile au renuntat la respectivul comision pentru a mai atrage clienti, dar au altele. Spre exemplu, pentru un Power Card de la BCR, taxa de emitere este zero lei, dar exista comisionul de deschidere de cont card de 24 de lei.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă