Produse ecologice livrate la usa
Data publicarii: 03-02-2010 | AfaceriO asociatie de agricultori din zona Clujului a pus pe picioare "Cosul taranesc" - un sistem prin care livreaza produsele ecologice direct la domiciliul consumatorilor. Astfel, cu doar cateva click-uri sau un telefon, doritorii isi pot umple camara cu tot felul de bunatati din gospodariile taranilor.
Oferta este variata, toate produsele fiind certificate ecologic - suc de mere, catina si sirop de catina, dulceata de casa, legume, branza de burduf, cascaval, carnati, slanina, toba, paste fainoase de casa, produse apicole, prajituri si vinuri de calitate.
"Este un sistem de livrare a produselor ecologice si traditionale utilizat si in SUA sau in alte tari, dar in Romania este folosit in premiera. Noi l-am preluat cu intentia de a-i ajuta pe agricultori sa isi vanda produsele. Totodata, sunt avantajati si consumatorii care pot cumpara alimente ecologice direct de la tarani. Comanda se face online sau prin telefon, iar produsele sunt aduse la usa clientului", a declarat pentru "Curentul" prof. Dr Ioan Drocas, membru al biroului executiv al asociatiei Agroecologia.
Sistemul va fi gestionat de o echipa operativa care va incheia abonamente cu consumatorii, va prelua comenzile de la acestia si le va transmite agricultorilor. Aceeasi echipa va prelua marfa de la producatori si o va livra la domiciliul abonatilor.
La un click distanta
"Agricultorii vor aduce produsele la un depozit in Cluj si de aici vor fi distribuite. Deocamdata acoperim doar zona Clujului dar, in functie de rezultate, ne vom extinde si in alte judete", a explicat Ioan Drocas.
Grupul de agricultori care lanseaza acest sistem de distributie este, totodata, primul din Romania care a inceput sa practice agricultura ecologica, in 1994, printre membrii asociatiei fiind si profesori ai Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj (USAMV), dar si actualul comisar european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos.
"Asociatia are 154 de agricultori, iar produsele lor sunt certificate pentru culturi bio si ecologice, sau atestati pentru produsele traditionale pe care le prepara si comercializeaza. Cei mai multi sunt din Cluj, dar sunt cativa si din judetele invecinate - Salaj, Bistrita Nasaud, Vatra Dornei si speram sa largim zona", spune Ioan Drocas.
Potrivit Federatiei Nationale de Agricultura Ecologica (FNAE), suprafata cultivata in sistem ecologic estimata pentru anul 2009 se ridica la 240.000 de hectare, in crestere cu 9% fata de anul 2008, cand a fost de circa 220.000 ha. Pentru anul 2010, este asteptata o majorare a acesteia pana la 250.000 hectare.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii