Guvernul a aprobat actul normativ privind introducerea rovinietei electronice din august
Data publicarii: 01-02-2010 | AutoRovinieta electronica va fi introdusa incepand cu 1 august 2010, simultan cu un sistem de verificare cu ajutorul camerelor de luat vederi, potrivit unui act normativ aprobat de Executiv.
"Se va institui din acest an, incepand cu 1 august, rovinieta electronica. (...) Va fi valabil si cel existent pe parcursul anului 2010 (modelul clasic de rovinieta, n.r.), dar incepand cu august vom introduce si o metoda alternativa de plata a rovinietei, varianta electronica", a declarat Boc la finalul sedintei de vineri a Guvernului.
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat la sfarsitul sedintei Executivului ca noul sistem presupune amplasarea de camere de luat vederi speciale, care vor "citi" numarul de inmatriculare al autovehiculelor. Ulterior, se verifica intr-o baza de date daca proprietarul a achitat contravaloarea rovinietei, iar daca aceasta nu a fost platita, masina va fi oprita de un echipaj de politie. Berceanu estimeaza ca prin introducerea rovinietei electronice vor creste incasarile. "Noi incercam sa facem in asa fel incat incasarea rovinietei sa ajunga la un nivel acceptabil. Spre deosebire de alte tari care incaseaza la 99-99,5%, noi suntem undeva la 50-60% cu incasarile rovinietei", a spus el.
"Practic, se intareste si sistemul de control si pedepsele aplicate", a precizat ministrul, adaugand ca prin aplicarea noului sistem nu creste pretul rovinietei.
Ministrul a precizat ca nu vor mai fi acordate autorizatii speciale de transport decat pentru marfurile indivizibile (cum ar fi utilajele de mari dimensiuni, n.r.). Berceanu a argumentat ca incarcatura din camioane este de obicei mai mare decat cea maxim admisa pentru tipul de mijoc de transport respectiv, ceea ce a dus la deteriorarea asfaltului. "In principal, este vorba despre cei care transporta balast si alte materiale de constructii, de multe ori tot pentru drumuri. Deci reparam un drum si stricam drumurile dintr-o zona destul de mare in jurul acelei portiuni unde facem reparatii", a spus el.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des