Porcina ca business - pandemia a costat 18 miliarde de dolari!
Data publicarii: 28-01-2010 | International"Pentru a-si promova medicamentele si vaccinurile impotriva gripei, societatile farmaceutice au influentat cercetatorii si autoritatile responsabile de normele de sanatate publica, cu scopul de a alerta Guvernele intregii planete" - asa suna reclamatia formulata de medicul german Wolfgang Wodrag, seful Comisiei pentru probleme de sanatate a Consiliului Europei. Acuzatia este foarte grava, dar doctorul german a subliniat in audierile ce au avut loc la sesiunea Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei(APCE) ca "daca nu este vorba de un conflict de interese, atunci nu se poate spune altceva decat ca cei ce au declansat asa-zisa pandemie au fost nebuni". Efectul declansarii acestei dispute de catre medicul german a fost un adevarat "scandal", el cerand sa i se spuna "cine a profitat de pe urma acestei crime?".
OMS nici usturoi nu a mancat...
Sositi la audieri, reprezentantii OMS, in primul rand dr. Keiji Fukuda, consilier special pentru problemele gripei porcine pe langa directorul general al OMS, a continuat sa respinga acuzatiile referitoare la influentele pe care le-ar fi exercitat firmele farmaceutice si laboratoarele pentru a declansa "pandemia" si alocarea - nejustificata - a unor sume fabuloase pentru producerea de vaccinuri. La baza deciziei de a declara "pandemie", a declarat Fukuda, s-a aflat "un plan de lupta impotriva unei posibile pandemii", elaborat in colaborare cu un grup de 135 specialisti din 48 de tari ale lumii, definitivat in februarie 2009 si dat publicitatii in luna aprilie acelasi an, cand s-au inregistrat primele cazuri de gripa porcina in Mexic.
...dar declara pandemie cu mana pe inima
In iunie 2009, a precizat Fukuda, OMS a decis "in unanimitate" declararea "pandemiei". Luc Hessel, in numele producatorilor europeni de vaccinuri, a dat un raspuns de altfel asteptat: "Industria farmaceutica a facut ceea ce i s-a cerut". Revoltat de explicatiile date de reprezentantii OMS si ai industriei farmaceutice, doctorul Wodarg a reamintit ca aceasta pandemie, pentru care nu sunt date explicatii clare, a "costat 18 miliarde de dolari ce ar fi putut fi utilizati in alte scopuri legate de apararea sanatatii populatiei".
Integral in Curierul National
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii