Libra Bank a lansat un nou produs de finantare pentru farmacii
Data publicarii: 20-01-2010 | Finante-BanciLibra Bank a lansat un nou produs de finantare pentru farmacii, Pharma Limit, care are ca scop deblocarea platilor acestora si asigurarea rulajului si a disponibilului de lichiditati, potrivit unui comunicat transmis de banca.
"Prin Pharma Limit, farmaciile vor putea sa-si sconteze facturile de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), urmand ca la incasarea sumelor de la CNAS sa isi poata stinge obligatia fata de banca", se precizeaza in comunicat.
Farmaciile pot obtine, pe baza facturilor CNAS cesionate in favoarea bancii, finantari de pana la 200.000 lei, cu o perioada maxima de incasare de 210 zile, in conformitate cu cel mai mare termen de incasare al facturilor de la CNAS.
Pentru finantari mai mari de 200.000 lei, intreprinzatorii farmacisti au flexibilitate in alegerea garantiilor, acestea putand fi ipoteci, stocuri de marfa, flota auto, garantii in baza conventiei FNGCIMM etc.
Limita de credit Pharma Limit are o valabilitate de 12 luni si poate fi folosita pentru activitatea curenta a beneficiarului - plati catre furnizori, salarii, viramente catre bugetul de stat, iar utilizarea creditului se face prin mai multe trageri succesive, rambursarea unei trageri dand dreptul la noi utilizari.
Beneficiarii Pharma Limit sunt farmaciile constituite ca societati comerciale, care au un contract activ incheiat cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
Libra Bank are 24 de sucursale si ofera servicii pentru 5.000 de IMM-uri si 9.000 de centre de sanatate, clinici, cabinete medicale, medici, farmacii, birouri de avocatura si contabilitate, precum si alti specialisti ai profesiilor liberale. In prezent, clientii IMM ocupa aproximativ 50% din portofoliul de credite al Libra Bank, urmati de cei din sfera profesiilor liberale cu 40% si de clientii persoane fizice cu 10%.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman