Ghid de supravietuire pentru o idila la munca
Data publicarii: 19-01-2010 | HR/CariereDaca-ti petreci doua treimi din zi intr-un birou, exista sansa sa-ti intalnesti acolo jumatatea. Insa, acest lucru iti poate aduce si neplaceri, nu doar placeri, daca nu tii cont de cateva sfaturi simple.
60.000 de ore din timpul unei cariere le petreci la locul de munca, potrivit unui studiu britanic. Si daca tot stai atat la birou, exista sanse mari sa te indragostesti de un coleg. De altfel, statisticile au demonstrat ca doi din cinci angajati au o aventura cu cineva de la serviciu. Exista insa un set de reguli, de care e bine sa tii seama inainte de a initia un pas in doi.
Fii discret. Aceasta e regula de aur a oricarei relatii de iubire dintre doi colegi.Un sarut pe fuga, un zambet prea gales sau atingere prea evidente pot duce la barfe, care-ti pot pune in pericol locul de munca. Aceasta e prima regula din setul celor 10 oferite celor care isi traiesc idila la birou, releva un articol publicat pe allwomenstalk.com.
Anunta-ti seful. Inainte ca barfele sa ia amploare, e bine sa ai cu seful tau o discutie intre patru ochi in care sa-i spui ca tu esti implicat intr-o relatie cu un coleg. Asta il va face sa nu-si imagineze despre tine sau despre partenerul tau ca ati avea o moralitate indoielnica.
Gandeste. Inainte de a te implica intr-o relatie la locul de munca, gandeste-te ce se va intampla in momentul despartirii.
Care vor fi consecintele? Dupa o despartire urata, unul dintre cei doi parteneri demisioneaza, pentru a rupe orice legatura cu ex-ul. Intreaba-te: "Este el / ea suficient de important pentru a-mi risca jobul?" Bazeaza-te pe ce iti spune instinctul si actioneaza in consecinta.
Afla care este politica firmei in ceea ce priveste relatiile la birou.Cele mai multe companii interziceau dragostea la locul de munca, dar cu trecerea timpului, politicile in acest sens au devenit mai permisive. Este bine totusi sa te informezi.
Nu trimite emailuri romantice. Chiar daca nu te poti abtine sa flirtezi online cu colegul de birou, e mai bine sa spui "pas". Multe firme dispun de sisteme de monitorizare a corespondentei electronice a anagajatilor.
Integral in Gandul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile