Bancile din SUA dau bonusuri de miliarde
Data publicarii: 12-01-2010 | Finante-BanciIn timp ce profiturile majoritatii companiilor scad, sectorul bancar a inregistrat in 2009 venituri-record. Veniturile sectorului financiar-bancar sunt estimate sa creasca de peste trei ori in urmatorii doi ani.
Veniturile companiilor financiar-bancare au consemnat o majorare de 120% in al patrulea trimestru din 2009, analistii estimand ca valoarea insumata a acestora va depasi toate celelalte venituri ale companiilor din celelalte sectoare economice incluse in calculul indicelui Standard & Poor's 500.
Pentru 2011, este estimata o triplare a veniturilor societatilor bancare, comparativ cu 2009, crescand de patru ori mai repede decat media pietei bursiere amerciane.
Bancile vor fi cele mai performante la bursa
Pentru 2009, prognoza analistilor privind cresterea cu 15% a Indicelui S&P 500 Financiar s-a adeverit. In prezent, economistii mizeaza pe aprecierea mult mai mare a titlurilor bancilor decat cele ale companiilor din alte sectoare de activitate, bazandu-se pe ajutorul acordat de executivul american unor institutii precum Citigorup si American International Group si pe imbunatatirea indicatorilor macroeconomici.
Bank of America este cotata ca fiind cea mai profitabila banca americana in 2009. Profitul pe actiune ar putea ajunge la 93 de centi in 2010, fata de o pierdere de 20 de centi in 2009. "Imbunatatirea climatului economic va micsora ponderea creditelor neperformante in urmatorii doi, trei ani, ceea ce se va traduce prin majorarea puternica a profitului bancilor", afirma Richard Bove, analist la agentia Stamford.
Date fiind rezultatele financiare foarte bune, bancile ar putea acorda unele dintre cele mai mari prime anuale propriilor angajati, ceea ce va irita si mai mult opinia publica. Goldman Sachs va plati in medie bonusuri de 595.000 pe angajat pentru performantele din 2009, unul dintre cei mai profitabili ani din istoria de 141 de ani a bancii. Pentru un angajat al JPMorgan Chase, valoarea primei anuale este anticipata la aproximativ 463.000 de dolari.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman