Camelia Sucu: Bogatii nu mai cheltuiesc usor
Data publicarii: 11-01-2010 | AfaceriDetinatoarea distribuitorului de mobila de lux Class Living s-a adaptat conditiilor de criza: a redus cheltuielile, si-a repozitionat produsele pentru a se adresa unui public mai cumpatat si a cautat noi posibilitati de investitii.
Camelia Sucu este de parere ca oamenii politici ar trebui sa incurajeze investitiile in aceasta perioada, nu sa impovareze mediul privat cu taxe pe care multi nu le vor mai putea plati.
Ce parere aveti despre masurile anticriza ale guvernului?
Banuiesc ca nu sunt singura care in ultimele 14 luni considera ca am avut multe alegeri si am fost ocupati mai mult de o stabilitate politica. Este ca si cand stabilim consiliul profesoral la scoala, sa stim cine pune notele. Iar cand am stiut care sunt profesorii, nu au aparut masurile. Eu nu caut vinovati, imi place sa gasesc solutii.
Daca privatul a vazut ca nu vine nimic de la politic, ar fi trebuit sa faca un pachet pe ministere. Cred ca exista o lipsa de comunicare intre mediul privat si cel public.
Cum va afecta Codul Fiscal mediul de afaceri?
Daca pui taxe mari tot la cei care au platit pana acum si mai pot plati, nu incurajezi mediul privat. Cred ca ar trebui puse taxe mici si chiar scutiti de taxe cei care vin si investesc, mai ales in productie. Noi nu avem o economie sanatoasa, iar startul in acest sens ar trebui facut prin incurajarea micilor investitii.
Spuneati ca majorarea accizelor nu poate aduce bani pe termen lung...
Da, pentru ca accizele se refera la produse care nu sunt tocmai de larg consum, astfel ca te poti lipsi de ele. E ca si cum ai pune un pret mare pe ceva ce ai nevoie anul viitor. Dupa parerea mea, accizele sunt taxa peste taxa.
Avem un curs mai mic decat ne asteptam. E real acest curs, din perspectiva dinamicii afacerilor?
Nu stiu cat va tine. Daca nu va fi sustinut de o activitate economica viabila, nu va fi nici pe departe... avem bani de la UE pe care-i putem folosi pentru dezvoltari, ca sa contrabalansam imprumuturile. Nu cred ca acest curs e real, pentru ca nu e sustinut de o economie activa. Ar fi mai aproape de 4,5 lei.
Cum ne dam seama ca am iesit din criza?
Cand o sa vedeti ca au aparut primii mari investitori din strainatate, cand va scadea somajul si cand statul va oferi alternative in investitii nou-create miilor de bugetari pe care vrea sa-i dea afara.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman