Programul Prima Casa continua in forma actuala pana in 15 februarie
Data publicarii: 07-01-2010 | Finante-BanciProgramul "Prima Casa" va continua in forma actuala pana in 15 februarie, timp in care persoanele care au semnat antecontracte de vanzare-cumparare vor putea achizitiona locuinte, urmand ca dupa aceasta data Programul sa fie modificat astfel incat sa fie incurajata constructia de locuinte noi.
"Totii romanii care au incheiate antecontracte de vanzare-cumparare pana in 15 februarie vor putea sa achizitioneze in continuare locuinte in forma actuala a Programului. Dupa 15 februarie, Guvernul va veni cu o formula restructurata a Programului prin care, fara sa renuntam la forma actuala, care pune accent pe locuintele finalizate, vom imprima o noua directie in care sa punem accent mai mare pe constructia de locuinte de la zero", a declarat premierul Emil Boc la finalul sedintei de miercuri a Executivului.
El a precizat ca, prin modificarea actualei forme a Programului "Prima Casa", Executivul urmareste relansarea constructiilor.
Potrivit lui Boc, "Prima Casa" a inregistrat 11.500 de solicitari de garantare a creditelor din momentul lansarii Programului, fiind acordate garantii de stat in valoare de 485 milioane de euro. Majoritatea beneficiarilor - peste 85% - au optat pentru locuinte deja construite, iar doua treimi dintre acestia au varste intre 30 si 40 de ani.
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a informat bancile ca nu mai primeste dosare pentru "Prima Casa" dupa 1 ianuarie, in lipsa aprobarii de catre Guvern a unui act normativ care sa fixeze noul cadru legal pentru Program, a declarat in 30 decembrie, pentru NewsIn, presedintele Fondului, Aurel Saramet.
El a aratat ca plafonul de un miliard euro alocat pentru programul "Prima Casa", aprobat initial pentru 2009, trebuie realocat astfel incat sa poata fi folosit si in 2010.
Pana in prezent, Fondul a dat garantii de circa 480 milioane de euro pentru creditele acordate prin "Prima Casa", diferenta de 520 milioane de euro din plafon ramanand astfel neutilizata.
Noul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat la finele anului trecut ca programul "Prima Casa" ar putea fi modificat pentru a sustine nu doar sectorul imobiliar, ci si pe cel al constructiilor, insa autoritatile romane ar trebui sa discute o astfel de modificare si cu Fondul Monetar International si CE.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile