Petrom a scumpit carburantii cu inca 6 bani/litru, de luni
Data publicarii: 04-01-2010 | ActualitateProducatorul de titei si gaze Petrom, detinut de Grupul OMV din Austria, a majorat de luni preturile de referinta la carburanti cu 6 bani/litru, ca urmare a evolutiilor cotatiilor internationale la produsele petroliere, dupa ce la 1 ianuarie compania a scumpit carburantii cu pana la 27 bani/litru.
Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm este 4,04 lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ este 4,41 lei/litru, iar sortimentul OMV Carrera 95 costa 4,18 lei/litru, in timp ce benzina OMV Carrera 100 costa 4,81 lei/litru.
Motorina Top Nordic Diesel este 3,97 lei, litrul de motorina OMV Sprint Diesel costa 4,01 lei/litru, in timp ce motorina OMV Alpin Diesel este 4,30 lei/litru, iar motorina Euro Diesel 5 este 3,80 lei/litru.
Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta.
De asemenea, Petrom a majorat de vineri, 1 ianuarie 2010, preturile de referinta ale carburantilor cu 27 bani/litru, in cazul benzinei, cu 22 bani/litru, in cazul motorinei cu minim 4% biodiesel si cu 23 bani/litru, in cazul motorinelor de iarna, care nu contin biodiesel, din cauza cresterii taxelor si accizelor.
Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie. Petrom exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 269 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. In anul 2008, cifra de afaceri a Petrom a fost de 4.552 milioane euro, EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 969 milioane euro.
OMV detine 51,01% din actiunile Petrom. Grupul OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 17 tari in sase regiuni de baza in domeniul de Explorare si Productie. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03%, iar 6,21% apartin actionarilor minoritari.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile