Zeci de milioane de dolari, piratati informatic de la Citigroup
Data publicarii: 23-12-2009 | InternationalPolitia federala americana /FBI/ ancheteaza un atac cibernetic impotriva bancii americane Citigroup, care ar fi dus la furtul catorva zeci de milioane de dolari, relata - marti - cotidianul Wall Street Journal, provocand o dezmintire vehementa a grupului vizat, potrivit AFP.
Atacul, care ar fi fost efectuat in cursul verii de pirati avand legaturi cu mafia ruseasca, a vizat Citibank, o filiala a Citigroup care acopera activitati bancare in SUA, a precizat cotidianul financiar american, citand surse guvernamentale neidentificate.
Potrivit responsabililor citati de ziar, piratii au reusit sa atace si alte doua entitati americane, intre care o agentie guvernamentala nespecificata.
In afara de FBI, Agetia de Securitate Nationala /sectia de informatii a Pentagonului/ si Departamentul Securitatii Interne ancheteaza aceste atacuri, sustine cotidianul.
'Alegatiile Wall Street Journal despre o introducere in sistemul Citibank si despre pierderi consecutive sunt false', a dezmintit categoric banca intr-un comunicat. 'Orice alegatie ca FBI ar lucra asupra Citigroup si asupra unei brese in sistemul sau, soldata cu zeci de milioane de dolari pierduti este falsa', insista banca., afirmand ca 'nu a existat nicio falie si nicio pierdere asociata acesteia'.
'Luam in serios securitatea conturilor clientilor nostri si a sistemelor noastre. Luam masuri in continuu pentru a ne proteja clientii impotriva fraudei si avem procedee de detectare asigurate de tehnologia de varf pentru a impiedica activitatile frauduloase', a adaugat banca.
'Au existat ocazional - ca la, practic, toate institutiile financiare - cazuri de fraude sau imixtiune in sisteme terte care ne-au determinat sa luam masuri pentru a ne proteja clientii si Citibank. Dar contrar a ceea ce afirma Wall Street Journal marti - nu a existat nicio imixtiune in sistemul Citibank', conchide ea.
AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman