Zeci de milioane de dolari, piratati informatic de la Citigroup
Data publicarii: 23-12-2009 | InternationalPolitia federala americana /FBI/ ancheteaza un atac cibernetic impotriva bancii americane Citigroup, care ar fi dus la furtul catorva zeci de milioane de dolari, relata - marti - cotidianul Wall Street Journal, provocand o dezmintire vehementa a grupului vizat, potrivit AFP.
Atacul, care ar fi fost efectuat in cursul verii de pirati avand legaturi cu mafia ruseasca, a vizat Citibank, o filiala a Citigroup care acopera activitati bancare in SUA, a precizat cotidianul financiar american, citand surse guvernamentale neidentificate.
Potrivit responsabililor citati de ziar, piratii au reusit sa atace si alte doua entitati americane, intre care o agentie guvernamentala nespecificata.
In afara de FBI, Agetia de Securitate Nationala /sectia de informatii a Pentagonului/ si Departamentul Securitatii Interne ancheteaza aceste atacuri, sustine cotidianul.
'Alegatiile Wall Street Journal despre o introducere in sistemul Citibank si despre pierderi consecutive sunt false', a dezmintit categoric banca intr-un comunicat. 'Orice alegatie ca FBI ar lucra asupra Citigroup si asupra unei brese in sistemul sau, soldata cu zeci de milioane de dolari pierduti este falsa', insista banca., afirmand ca 'nu a existat nicio falie si nicio pierdere asociata acesteia'.
'Luam in serios securitatea conturilor clientilor nostri si a sistemelor noastre. Luam masuri in continuu pentru a ne proteja clientii impotriva fraudei si avem procedee de detectare asigurate de tehnologia de varf pentru a impiedica activitatile frauduloase', a adaugat banca.
'Au existat ocazional - ca la, practic, toate institutiile financiare - cazuri de fraude sau imixtiune in sisteme terte care ne-au determinat sa luam masuri pentru a ne proteja clientii si Citibank. Dar contrar a ceea ce afirma Wall Street Journal marti - nu a existat nicio imixtiune in sistemul Citibank', conchide ea.
AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des