Fotbalul german, ambasador al protectiei climatice
Data publicarii: 21-12-2009 | MediuFotbalul german mizeaza pe popularitatea sa pentru a deveni ambasador al protectiei climatice, o misiune ecologica pe care intentioneaza sa o preia atat cu titlu colectiv, cat si cu titlu privat, relateaza AFP, citata de Agerpres.
Fotbalul si-a aratat deja sprijinul ecologic prin proiectul sau 'Green Goal', cu prilejul Cupei Mondiale de fotbal din 2006 (Germania), iar conferinta asupra climatului, de la Copenhaga, i-a oferit ocazia sa isi dubleze eforturile pentru salvarea planetei.
''Fotbalul este cel mai mondial sport, iar incalzirea globala cea mai mare problema a lumii'', a afirmat Lutz Pfannenstiel, initiatorul proiectului 'Global United FC'.
Cu acest proiect portarul german, care este in acelasi timp si unul dintre antrenorii nationalei Namibiei, vrea sa utilizeze fotbalul ca un ''instrument'' pentru a atrage atentia asupra pericolului schimbarilor climatice, prin organizarea de intalniri in locuri amenintate, precum Antarctica sau Amazonia.
Singurul fotbalist profesionist care a jucat pe cinci continente, Pfannenstiel prevede 2-3 intalniri pe ani, iar incasarile sa fie varsate asociatiilor de protectie a mediului.
170 de jucatori sustin initiativa lui Pfannenstiel, iar staruri precum Lothar Matthaeus si Giovanne Elber (in prezent retrasi din activitate) s-au angajat sa joace gratis pentru aceasta cauza.
Cu doua zile inainte de debutul conferintei de la Copenhaga, clubul Hamburger SV si-a programat meciul din 5 decembrie contra lui Hoffenheim sub semnul climatului, jucand cu bannere in tribune 'Act now - Protejati clima acum', iar la pauza pe tabela de marcaj a fost difuzat un scurt-metraj legat de protectia mediului.
Initiativa a fost urmata de Mainz, care in meciul cu Stuttgart a avut tricouri cu inscriptia ''aparatori ai climatului''. Clubul va avea de la 1 ianuarie un responsabil cu afaceri climatice. Gruparea doreste sa atinga obiectivul de a deveni primul club din Bundesliga cu un bilant climatic echilibrat pana in 2012, iar in acest sens a expertizat stadionul si sediul clubului. S-au luat masuri concrete de reducere a emisiei de CO2, s-a abandonat electricitatea conventionala in favoarea electricitatii verzi.
AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani