Fotbalul german, ambasador al protectiei climatice
Data publicarii: 21-12-2009 | MediuFotbalul german mizeaza pe popularitatea sa pentru a deveni ambasador al protectiei climatice, o misiune ecologica pe care intentioneaza sa o preia atat cu titlu colectiv, cat si cu titlu privat, relateaza AFP, citata de Agerpres.
Fotbalul si-a aratat deja sprijinul ecologic prin proiectul sau 'Green Goal', cu prilejul Cupei Mondiale de fotbal din 2006 (Germania), iar conferinta asupra climatului, de la Copenhaga, i-a oferit ocazia sa isi dubleze eforturile pentru salvarea planetei.
''Fotbalul este cel mai mondial sport, iar incalzirea globala cea mai mare problema a lumii'', a afirmat Lutz Pfannenstiel, initiatorul proiectului 'Global United FC'.
Cu acest proiect portarul german, care este in acelasi timp si unul dintre antrenorii nationalei Namibiei, vrea sa utilizeze fotbalul ca un ''instrument'' pentru a atrage atentia asupra pericolului schimbarilor climatice, prin organizarea de intalniri in locuri amenintate, precum Antarctica sau Amazonia.
Singurul fotbalist profesionist care a jucat pe cinci continente, Pfannenstiel prevede 2-3 intalniri pe ani, iar incasarile sa fie varsate asociatiilor de protectie a mediului.
170 de jucatori sustin initiativa lui Pfannenstiel, iar staruri precum Lothar Matthaeus si Giovanne Elber (in prezent retrasi din activitate) s-au angajat sa joace gratis pentru aceasta cauza.
Cu doua zile inainte de debutul conferintei de la Copenhaga, clubul Hamburger SV si-a programat meciul din 5 decembrie contra lui Hoffenheim sub semnul climatului, jucand cu bannere in tribune 'Act now - Protejati clima acum', iar la pauza pe tabela de marcaj a fost difuzat un scurt-metraj legat de protectia mediului.
Initiativa a fost urmata de Mainz, care in meciul cu Stuttgart a avut tricouri cu inscriptia ''aparatori ai climatului''. Clubul va avea de la 1 ianuarie un responsabil cu afaceri climatice. Gruparea doreste sa atinga obiectivul de a deveni primul club din Bundesliga cu un bilant climatic echilibrat pana in 2012, iar in acest sens a expertizat stadionul si sediul clubului. S-au luat masuri concrete de reducere a emisiei de CO2, s-a abandonat electricitatea conventionala in favoarea electricitatii verzi.
AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii