Angajatii inca nu sunt pregatiti sa lucreze de acasa
Data publicarii: 18-12-2009 | HR/CariereMai putin de jumatate dintre angajati sunt pregatiti sa lucreze de la distanta, potrivit unui studiu realizat de InsightExpress si Cisco.
Astfel, mai mult de jumatate dintre directorii de IT intervievati au declarat ca mai putin de 50% dintre angajatii lor nu sunt pregatiti sa lucreze de la distanta, prin intermediul internetului. In plus, unul din cinci manageri considera ca nu exista niciun angajat in companie care sa poata lucra de la distanta. In acelasi timp, 38% dintre manageri considera ca lucrul de la distanta nu se numara printre prioritatile companiei.
Totodata, doar unul din cinci manageri considera ca firma lor este pregatita sa functioneze eficient in cazul in care se intampla ca angajatii sa nu poata ajunge la locul de munca.
Doar 15% dintre subiecti au declarat ca functionarea normala a companiei in cazul unei pandemii sau al unui dezastru natural se afla printre prioritati.
Potrivit raportului, cele mai multe companii se focuseaza doar pe functionarea eficienta in conditii normale de lucru, in ciuda faptului ca au facut o serie de investitii semnificative in device-uri (laptopuri, smartphone-uri si retele online private) care permit lucrul de la distanta.
O alta concluzie a studiului este ca pretul platit pentru suportul IT care sa permita functionarea eficienta a companiei in conditii dificile este mult mai mic decat pierderile posibile cauzate de dezastre naturale sau de pandemii, in cazul unui suport tehnic slab.
Totusi, 71% dintre manageri au declarat ca eficienta angajatilor in conditii normale este unul dintre motivele pentru care s-au livrat catre acestia dispozitive care sa permita lucrul de la distanta.
Dintre firmele care utilizeaza device-uri de lucru la distanta, doua treimi au raportat o crestere a eficientei angajatilor, iar in mai mult de jumatate dintre cazuri s-a observat o crestere a afacerii.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani