Angajatii inca nu sunt pregatiti sa lucreze de acasa
Data publicarii: 18-12-2009 | HR/CariereMai putin de jumatate dintre angajati sunt pregatiti sa lucreze de la distanta, potrivit unui studiu realizat de InsightExpress si Cisco.
Astfel, mai mult de jumatate dintre directorii de IT intervievati au declarat ca mai putin de 50% dintre angajatii lor nu sunt pregatiti sa lucreze de la distanta, prin intermediul internetului. In plus, unul din cinci manageri considera ca nu exista niciun angajat in companie care sa poata lucra de la distanta. In acelasi timp, 38% dintre manageri considera ca lucrul de la distanta nu se numara printre prioritatile companiei.
Totodata, doar unul din cinci manageri considera ca firma lor este pregatita sa functioneze eficient in cazul in care se intampla ca angajatii sa nu poata ajunge la locul de munca.
Doar 15% dintre subiecti au declarat ca functionarea normala a companiei in cazul unei pandemii sau al unui dezastru natural se afla printre prioritati.
Potrivit raportului, cele mai multe companii se focuseaza doar pe functionarea eficienta in conditii normale de lucru, in ciuda faptului ca au facut o serie de investitii semnificative in device-uri (laptopuri, smartphone-uri si retele online private) care permit lucrul de la distanta.
O alta concluzie a studiului este ca pretul platit pentru suportul IT care sa permita functionarea eficienta a companiei in conditii dificile este mult mai mic decat pierderile posibile cauzate de dezastre naturale sau de pandemii, in cazul unui suport tehnic slab.
Totusi, 71% dintre manageri au declarat ca eficienta angajatilor in conditii normale este unul dintre motivele pentru care s-au livrat catre acestia dispozitive care sa permita lucrul de la distanta.
Dintre firmele care utilizeaza device-uri de lucru la distanta, doua treimi au raportat o crestere a eficientei angajatilor, iar in mai mult de jumatate dintre cazuri s-a observat o crestere a afacerii.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii