Magnatul american Ronald Lauder vrea sa investeasca in hoteluri din Moscova
Data publicarii: 02-12-2009 | InternationalMagnatul american Ronald Lauder, cu afaceri importante in sectorul cosmetic si in televiziune, vrea sa se lanseze in sectorul hotelier din Moscova, printr-o investitie de 722 milioane euro intr-o firma creata in parteneriat cu primaria, la care va detine controlul, anunta presa rusa, citata de AFP.
Lauder este, totodata, fondatorul si presedintele non-executiv al Central European Media Enterprise (CME), companie care detine posturi TV in sapte tari din Europa Centrala si de Est. In Romania, CME opereaza posturile Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema, Pro TV International, Sport.ro si MTV, iar Adrian Sarbu este director executiv si presedinte al companiei.
Aceasta societate, creata de primaria Moscovei, ar urma sa regrupeze 15 hoteluri, printre care mai multe de cinci stele, sub brandurile Metropola, Moskva si Radisson Slavianskaia.
"51% din societatea hoteliera va apartine Fondului Rusia Real Estate al lui Ronald Lauder (...), iar 49% autoritatilor Moscovei", a relatat cotidianul Kommersant, citand un purtator de cuvant al serviciului de patrimoniu al primariei, Natalia Bykova. Fondul lui Lauder va investi 31,7 miliarde ruble (722 milioane euro), mai precizeaza publicatia ruseasca.
Primaria moscovita doreste de mai multa vreme sa creeze un conglomerat in care sa-si poata transfera participatiile pe care le detine la mai multe hoteluri din oras. Noua firma creata in parteneriat ar urma sa valoreze 62,2 miliarde ruble (1,4 miliarde euro), potrivit unei surse din interiorul primariei, citate de jurnalul economic rus RBK Daily.
Ronald Lauder, in varsta de 65 ani, a parasit in aceasta vara consiliul de administratie al grupului cosmetic Estee Lauder, lasand-o pe carma pe fiica sa, Jane. El a ramas totusi presedinte fara functie executiva al marcii Clinique si ocupa inca unele functii in cadrul grupului.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice