Directorul general al Cosmote Romania a preluat si conducerea Zapp
Data publicarii: 27-11-2009 | AfaceriDirectorul general al Cosmote Romania, Stefanos Theocharopoulos, a preluat si atributiile de presedinte si director general al Telemobil SA , compania care detine operatorul Zapp, a anuntat Cosmote.
De asemenea, Spyridon Spyropoulos, directorul de relatii afaceri externe al Cosmote Romania preia si atributiile de director operational al Zapp. Pe parcursul ultimilor doi ani, directorul general al Zapp a fost Chris Bataillard.
Stefanos Theocharopoulos este ocupa functia de Romania din ianuarie 2008, iar in cursul anului 2009 a preluat si functia de director general al Germanos Telecom Romania. Stefanos Theocharopoulos s-a alaturat Grupului OTE in 2002 si detinea, din anul 2006, pozitia de director executiv business development al companiei OTEGlobe, membra a grupului OTE.
Inainte de a se alatura grupului OTE, acesta a detinut pozitii manageriale in companii precum O2 Germania, Dutchtone Olanda, Vodafone Grecia, Fujitsu Telecom Research Center Marea Britanie si Ericsson Hellas/Grecia.
Cosmote Group a semnat pe 30 iunie acordul de achizitie al Telemobil S.A, compania care detine operatorul de telefonie Zapp, valoarea totala a tranzactiei fiind de aproximativ 207 milioane de euro. Astfel, suma pentru achizitia actiunilor Zapp este estimata la aproximativ 61 milioane euro, iar Cosmote va prelua, in urma tranzactiei, datoriile si obligatiile Zapp, estimate la aproximativ 146 milioane de euro, dintre care majoritatea vizeaza extinderea retelelor 3G si CDMA.
Acordul de cumparare a actiunilor a fost semnat de Michael Tsamaz, CEO al Cosmote Group si, din partea vanzatorului, de catre Nadim Akkawi, director corporate Finance, membru al Saudi Oger Group.
In plus, companiile Citigroup Global Markets Limited (CITI) si NM Rotschild and Sons Limited au avut rolul de consultanti financiari ai Cosmote pentru aceasta tranzactie.
Zapp este cel mai vechi operator de telefonie mobila de pe piata din Romania. Compania si-a lansat operatiunile comerciale in anul 1993. In prezent, detine o licenta CDMA in banda 450 MHz si o licenta 3G in banda 2100 MHz. Reteaua 3G a companiei acopera 23 de orase din Romania. In 2008, veniturile Zapp s-au ridicat la 61 milioane Euro, in timp ce baza de abonati depasea 374.000.
Cosmote a intrat pe piata de telefonie mobila in anul 2005, prin achizitia Cosmorom. Cosmote Romania a raportat in primele noua luni ale anului venituri de 310,4 milioane euro, in crestere cu 52,6% fata de perioada similara a anului 2008.
Totodata, baza de clienti a operatorului a crescut cu 25,8% comparativ cu anul trecut, pana la 6,6 milioane in primele noua luni ale anului, din care 20% sunt abonati.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani