Angajatii fura date pentru a fi mai competitivi
Data publicarii: 25-11-2009 | HR/CariereRecesiunea a dus la marirea semnificativa a numarului de angajati tentati sa fure date interne din compania in care activeaza, majoritatea lor procedand astfel pentru a avea un cuvant mai greu de spus in cazul mutarii intr-o companie rivala.
Concluziile au fost trase in urma unui studiu desfasurat in principalele centre de afaceri din Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, prin chestionarea a peste 600 angajati.
41% dintre participantii la studiu au declarat ca inainte de a pleca din vechea companie au salvat informatii si date sensibile despre afacerile vechiului angajator, iar o treime dintre acestia au spus ca ar fi dispusi sa le inmaneze noii firme daca ar sti ca astfel ar obtine beneficii personale sau ar ajuta un prieten ori ruda sa obtina un loc de munca.
Conform aceleiasi cercetari, efectuata de Cyber-Ark, 57% dintre cei chestionati au declarat ca le-a fost foarte usor sa salveze informatiile, dovada a slabelor masuri de securitate implementate de companii.
Intrebati daca ar lua informatii importante din companie in conditiile in care li s-ar spune ca a doua zi vor fi concediati, 48% au raspuns pozitiv, declarand ca ar incerca sa ia cu ei baze de date sau alte statistici utile concurentei.
64% dintre cei care au raspuns afirmativ ar folosi informatiile ca posibil atu in viitor, 27% pentru a le folosi in negocierea unui loc de munca, iar 20% ca instrument pentru noua pozitie.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii