Angajatii fura date pentru a fi mai competitivi
Data publicarii: 25-11-2009 | HR/CariereRecesiunea a dus la marirea semnificativa a numarului de angajati tentati sa fure date interne din compania in care activeaza, majoritatea lor procedand astfel pentru a avea un cuvant mai greu de spus in cazul mutarii intr-o companie rivala.
Concluziile au fost trase in urma unui studiu desfasurat in principalele centre de afaceri din Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, prin chestionarea a peste 600 angajati.
41% dintre participantii la studiu au declarat ca inainte de a pleca din vechea companie au salvat informatii si date sensibile despre afacerile vechiului angajator, iar o treime dintre acestia au spus ca ar fi dispusi sa le inmaneze noii firme daca ar sti ca astfel ar obtine beneficii personale sau ar ajuta un prieten ori ruda sa obtina un loc de munca.
Conform aceleiasi cercetari, efectuata de Cyber-Ark, 57% dintre cei chestionati au declarat ca le-a fost foarte usor sa salveze informatiile, dovada a slabelor masuri de securitate implementate de companii.
Intrebati daca ar lua informatii importante din companie in conditiile in care li s-ar spune ca a doua zi vor fi concediati, 48% au raspuns pozitiv, declarand ca ar incerca sa ia cu ei baze de date sau alte statistici utile concurentei.
64% dintre cei care au raspuns afirmativ ar folosi informatiile ca posibil atu in viitor, 27% pentru a le folosi in negocierea unui loc de munca, iar 20% ca instrument pentru noua pozitie.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman