Mai mult de jumatate dintre angajati, mai stresati in criza
Data publicarii: 24-11-2009 | HR/CariereMajoritatea angajatilor din intreaga lume sustin ca, in ultimii doi ani, stresul la locul de munca a crescut semnificativ, 58% dintre respondenti declarand ca, in cazul lor, acesta a crescut "mai mult" sau "mult mai mult", arata un studiu global, realizat de compania Regus.
In perioada de scadere economica, principalii factori de stres pentru angajati sunt concentrarea crescuta pe profitabilitate, pe veniturile trimestriale din vanzari, lipsa unui sprijin administrativ optim, competitia agresiva din partea colegilor, riscul de a ramane fara loc de munca/esecul afacerii, presiunea din partea clientilor pentru imbunatatirea calitatii serviciilor si pierderea unor angajati buni. In timp ce respondenti din 11 tari, dintr-un total de 13, au identificat "concentrarea crescuta pe profitabilitate" ca fiind principala cauza a stresului de la serviciu, generatorul principal de stres in Anglia a fost perceput ca fiind "riscul de a ramane fara loc de munca/esecul afacerii".
"Stresul in randul fortei de munca poate aduce companiilor probleme reale: productivitatea conducerii și a muncii poate fi serios afectata, precum și nivelul de motivare, iar conflictul intre colegi poate slabi profesionalismul. Daca oricare dintre acestea are loc, atunci rezultatele finale financiare ale companiilor vor avea de suferit", spune Mark Dixon, CEO Regus.
Date fiind conditiile economice din regiune, situatia angajatilor din Romania nu este cu mult diferita fata de cea a participantilor la studiul Regus, este de parere Garry Gurtler, director regional Regus pentru Europa Centrala si de Est.
"Angajatii romani sunt afectati de nesiguranta locului de munca, de reducerea salariilor și creșterea volumului de lucru, pe masura ce au loc noi disponibilizari, acestea fiind doar cateva dintre cauzele care determina un nivel de stres ridicat la serviciu", explica Garry Gurtler.
Studiul a fost realizat in randul a 11.000 de organizatii din 13 tari din intreaga lume.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des