ANAF face precizari privind codul de inregistrare in scopuri TVA
Data publicarii: 18-08-2006Totodata, organul fiscal competent va emite si certificatul de inregistrare in scopuri de TVA, care va fi comunicat, prin posta, la domiciliul fiscal al contribuabilului, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Prin aplicarea acestui sistem de inregistrare din oficiu si transmitere prin posta a certificatelor de inregistrare in scopuri de TVA, contribuabilii nu trebuie sa se deplaseze la organul fiscal pentru ridicarea, sub semnatura, a noului certificat si nici la oficiile registrului comertului pentru preschimbarea certificatelor de inregistrare.
Dupa 01.01.2007, pe masura ce persoanele juridice platitoare de TVA vor solicita preschimbarea certificatelor de inregistrare, ca urmare a unor modificari ce tin de denumire sau de sediul social, oficiile registrului comertului de pe langa tribunale vor elibera, conform prevederilor legale, un alt certificat de inregistrare.
Inregistrarea din oficiu, de catre organele fiscale competente nu se va aplica in cazul contribuabililor inscrisi in evidenta speciala. In acest caz, organul fiscal competent va solicita prezenta contribuabilului la sediul sau, in vederea clarificarii situatiei fiscale, prin transmiterea unei notificari.
Contribuabilii din evidenta speciala care isi vor clarifica situatia fiscala, vor fi inregistrati din oficiu de catre organul fiscal competent si li se va emite certificatul de inregistrare cu noul cod de persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA.
Trebuie mentionat ca, incepand cu data de 01.01.2007, persoanelor juridice care figureaza in evidenta speciala si nu si-au clarificat situatia fiscala, precum si celor care figureaza in lista contribuabililor inactivi aprobata prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, li se va anula inregistrarea in scopuri de TVA, din oficiu, de catre organul fiscal competent.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice